Advert

Kaymakam Sertifika Dağıttı

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, SODES bünyesinde "Toplumsal Hayatın Temeli Kadınlarımıza Sosyal Destek Evi- 4" projesi kapsamında Ahşap Boyama, A‡ini ve Bilgisayar kurslarında eğitim gören kadınlara sertifika verdi. Şuana kadar hazırlanan projeler çerçeve

Kaymakam Sertifika Dağıttı
Bu içerik 3330 kez okundu.
SODES bünyesinde devam eden kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikalarını dağıtan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada, proje kapsamında kurulan Kadın Sosyal Destek Evi bünyesinde bölge kadınının sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmesine katkı sağlandığını ve onların bu alanlarda ilerlemesine olanak yaratmak amacıyla çalışmalar yapıldığını söyledi. Kaymakam Yılmaz; "Proje kapsamında açılan Seramik Kursu, Ahşap Boyama Kursu ve Bilgisayarlı Muhasebe Kursları ile bölgedeki kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeleri sağlanmıştır. Ahşap Boyama Kursuna kayıtlı 33, Bilgisayar Kursuna kayıtlı 145, Seramik Kursuna kayıtlı 40 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca bu kurslardan mezun olan öğrencilerin aldıkları sertifikalarla iş hayatına atılmaları sağlanmıştır" dedi.
26 BiN KADIN EĞiTiM GÖRDÜ
Ergani'de 2009 yılından buyana yürütülen faaliyetleri değerlendiren Kaymakam Erdinç Yılmaz: "2009 yılından buyana 26 bin kadın eğitim gördü. Bu sayı içerisinde gerek kuaförlük, gerekse giyim olmak üzere tüm branşlarda %8 oranında bir istihdam oranı yakaladık. Örnek verecek olursak, şuanda Ergani'de 9 tane bayanın bünyemizdeki kurslardan sertifika alarak ilçe merkezinde kuaför dükkânı açtığını biliyoruz. Aynı şekilde Kaymakamlığımız bünyesinde açılan Çini atölyesinde yaptıkları çalışmalarla gelir elde eden 60 öğrenci bulunmaktadır. Giyim sertifikası alarak tekstil atölyesinde çalışarak kendi ayakları üzerinde durabilen birçok kadın mevcut.  Yine kurumumuzda verdiğimiz tıbbi sekreterlik kursumuzu tamamlayan birçok kursiyerimiz Ergani ve Diyarbakır'da bulunan birçok özel sağlık kuruluşunda istihdam edilerek kendi geçimlerini sağlamaktadırlar. Ayrıca Kültür merkezi projesi kapsamında 2011 yılından beri 95 öğrenci Anadolu ve Sağlık Meslek liselerini, 45 kişi de üniversiteyi kazanmışlardır. Bilgisayarlı muhasebe kurslarımızdan sertifika alan 12 kursiyerimiz iş hayatına başlamışlardır" dedi.  
 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak