Advert

Kesinti Cinnet Getirdi

Ergani DEDAŞ Başmühendisliğini basan köy muhtarları arasında yaşanan arbede sonucu Gözekaya Köyü Muhtarı Cebeli Akşit cinnet geçirdi.

Kesinti Cinnet Getirdi
Bu içerik 3345 kez okundu.
Aylardır köylerinde elektik kesintisi yaşadıklarını öne süren merkeze bağlı köy muhtarları Ergani DEDAŞ Başmühendisliğini basarak protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylem sırasında muhtarlar arasında yaşanan arbede sonrasında Gözekaya Köyü Muhtarı Cebeli Akşit cinnet geçirerek eline aldığı sopayla yanına kimseyi yaklaştırmadı. DEDAŞ binası bahçesinde cinnet geçiren muhtarı sakinleştirmek için devreye polis girdi. Elindeki sopayla yanına kimseyi yaklaştırmayan Muhtar Akşit, "Köylüye elektrik verilmiyorsa, şehirliye de verilmesin. Ya bu mağduriyet giderilsin, ya da burada kimsenin çalışmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde tepkisini dile getirdi.
MUHTARLAR DEDAŞ'I BASTI
Yerel yönetim yasasıyla birlikte mahalle statüsüne geçen merkeze bağlı köylerde 3 aydan bu yana elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Aylardır yaşanan elektik kesintilerine isyan eden muhtarlar bir araya gelerek DEDAŞ binasını bastılar. Burada yol kesme eylemi gerçekleştirmek isteyen kalabalık kitleye polis izin vermezken, DEDAŞ bahçesine giren muhtarlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrası Gözekaya Köyü Muhtarı Cebeli Akşit cinnet geçirdi. Eline aldığı sopayla yanına kimseyi yaklaştırmayan Muhtar Akşit, işlem yapmak için kuruma gelen vatandaşların binaya girmesine izin vermedi. Sorun giderilene kadar kimsenin çalışmasını ve işlem yapmasını bırakmayacaklarını söyleyen Muhtar Cebeli Akşit; "3 aydan beridir köylerde sabahtan akşama kadar elektrik kesintisi yaşanıyor. DEDAŞ'ı aradığımızda karşımızda bize cevap verecek muhatap bulamıyoruz. Kesintilerden dolayı aylardır köylerde hayat durmuş vaziyette. Bu çağda bu eziyeti bize çektiriyorlar. Elektrik olmayınca köydeki ne insanlar ne de hayvanlar su içemiyor. Köylü su içemiyorsa şehirli de içmesin. Şehir merkezinin de elektriğini kessinler de millet ne çektiğimizi anlasın. Ya bu mağduriyet giderilecek, ya da burada kimseyi çalıştırmayacağız. Bizi istemediğimiz şeyleri yapmaya zorlamasınlar. Bu durum böyle devam ederse okuma yapmaya gelen görevlileri köye sokmayacağız ve saat okuması yaptırmayacağız" dedi. DEDAŞ binasında geniş güvenlik önlemi alan polis uzun süre muhtarı sakinleştirmeye çalıştı. Uzun uğraşların ardından sakinleşen muhtar Cebeli Akşit, diğer köy muhtarlarıyla birlikte yetkililerle görüşerek yaşanan sıkıntının giderilmesini istediler. Köy muhtarları aylardır köylerde yaşanan kesintilerin devam etmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine