Advert

Yoğurt Meydanı Değişiyor

Ergani'de yoğurt meydanı olarak bilinen köy ürünlerinin satışının yapıldığı meydanda Ergani belediyesince yapılacak çalışmalar neticesinde meydanın çehresi değiştirilecek.

Yoğurt Meydanı Değişiyor
Bu içerik 3678 kez okundu.
 Ergani Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış yaptığı açıklamada, hazırladıkları proje çerçevesinde tarihi yoğurt meydanını modernize ederek, köylü vatandaşların kendi ürünlerini doğrudan vatandaşlara satabilecekleri bir pazar haline getireceklerini söyledi. 
ilçenin en eski pazar yeri olan tarihi yoğurt meydanında yaşanan kirlilik ve düzensizlik belediyeyi harekete geçirdi. Yoğurt meydanının çehresini değiştirecek bir proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün yoğurt pazarı diye tabir ettiğimiz tarihi köy pazarımızın tarihsel bir geçmişi vardır. Ergani'yi bilen ve ilçe dışında yaşayan herkes bu meydanı çok iyi bilir. Bu tarihi meydanın en büyük işlevi, köylü vatandaşlarımızın yerli ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmasıdır. Zaman içinde gelişen ilçede dar bir alanda sıkışan, temizlik ve kötü koku anlamında zaman zaman esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın da düzenlenmesi anlamında görüşlerini bildirdikleri bu meydanımızın çehresini değiştirmek için belediye olarak harekete geçtik. Vatandaşlarımız için manevi değeri olan ve yıllar içinde bakımsızlıktan harap halde bulunan tarihi yoğurt meydanımızı Ergani geleneğini en iyi şekilde yansıtacak şekilde modernize edebilmek için belediye olarak proje çalışması başlattık. Projemiz tamamlanınca esnaflarımızın da görüşlerini alarak meydanımızı modern, temiz ve en iyi şekilde çehresini değiştirecek bir çalışma yürüteceğiz. Bu çalışma çerçevesinde, öncelikle meydan içinde bulunan zabıta binasını kaldıracağız. Bunun yanı sıra meydanda peynir satışını kaldırıp ayrı bir peynir pazarı kuracağız. Komisyoncu tarzı satışları bertaraf ederek sadece köylü vatandaşlarımızın kendi organik ürünlerini doğrudan vatandaşlara satabilecekleri modern bir pazar haline getireceğiz. Hedefimiz projemizi Ekim ayı başında tamamlamaktır" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi