Advert

Meslek Yüksek Okuluna Ek Bina Müjdesi

Dicle Aœniversitesi Ergani Meslek Yüksek Okuluna 3 bin öğrenci kapasiteli yeni ek bina yapılacak.

Meslek Yüksek Okuluna Ek Bina Müjdesi
Bu içerik 3646 kez okundu.
Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna, Ergani Meslek Yüksek Okulunun kapasite artırımı için yürütülen çalışmalardan olumlu netice elde ettiklerini belirterek, yüksek okula 10 bin metre kare üzerinde 3 bin öğrenci kapasiteli yeni ek bina yapılacağını müjdeledi. Ergani Haber'e özel açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna, Anadolu Öğretmen Okulu yerleşkesinde yapılacak yeni ek bina ve öğrenci yurdunun tamamlanmasıyla birlikte Ergani'nin hak ettiği yere geleceğini söyledi.
FiZiKi MEKÂN SIKINTISI
Yıllardır fiziki mekân sıkıntısı yaşadığı için yeni bölümler açmakta zorlanan Dicle Üniversitesi Ergani Meslek Yüksek Okulunun kapasitesinin arttırılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar olumlu netice verdi. 1997 yılında Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait yerleşkede 50 öğrenci kapasite ile eğitim ve öğretime başlayan Dicle Üniversitesi Ergani Meslek Yüksekokulunda; Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile işletme Yönetimi bölümlerinde zaman içinde kapasite 456 öğrenciye çıkartıldı. Ancak gelinen noktada baş gösteren fiziki yetersizlikler yüksek okulda yeni bölümlerin açılamamasına neden oldu. 
TUNA, EK BiNA VE YURT MÜJDESi VERDi
Üç yılı aşkın süredir Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve ilçe Kaymakamlığının yüksek okula ek bina yapılması konusunda yürütülen çalışmalar olumlu netice verdi. Konuya ilişkin Ergani Haber gazetesine özel açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna müjdeyi verdi. Tuna şunları söyledi: "Meslek yüksek okulumuzun fiziki kapasitesinin arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Rektörlüğümüzün talebi üzerine Milli Emlak Müdürlüğünden üniversitemize Anadolu Öğretmen Okulu yerleşkesi içerisinde arazi tahsisi yapıldı. Şuanda uygulama projesi hazırlanıyor. Bütçe durumuna göre bu yıl veya önümüzdeki yıl yatırım programına alınması planlanan projenin ihalesi yapılarak; Ergani'ye 3 bin öğrenci kapasiteli 10 bin metrekare alan üzerinde yeni ek bina ve Yurt Kur bölge Müdürlüğünce aynı yerleşke içerisinde tahsis edilen yere yaklaşık 500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Hayata geçirilecek bu projeler neticesinde, tarihiyle, kültürüyle kadim bir ilçemiz olan Ergani'de Üniversitemiz bünyesinde en az 20-30 program açılarak; bu sayede ilçemizin hak ettiği yere gelebilmesinde önemli katkılar sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?