Advert

TURiZM BEKA‡iLERi iŞ BIRAKTI

Hilar'da güvenliği sağlayan bekçiler 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattılar.

TURiZM BEKA‡iLERi iŞ BIRAKTI
Bu içerik 3238 kez okundu.
Tarihi Hilar Mağaraları ve Çayönü'nün 7 yıldan bu yana güvenliğini sağlayan bekçiler 4 aydan buya maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktılar. Müze Müdürlüğü bünyesinde görevli bekçiler, aylardır maaşlarını alamamalarına rağmen gönüllü olarak tarihi mekânın güvenliğini gece gündüz sağlamaya devam ettiklerini ancak maaşlarının ödenmesi noktasında bu zamana kadar herhangi bir gelişme sağlanmadığı gerekçesiyle tarihi mekânda pankart açarak iş bırakma eylemine başladılar. Tarihi Hilar mağaralarını gezmeye gelen misafirler ise eylem yapan bekçilere destek verdiler. 
"BIÇAK KEMiĞE DAYANDI"
Müze Müdürlüğü bünyesinde güvenliğini sağladıkları tarihi Hilar Mağaraları ve Çayönü'nde pankartlı iş bırakma eylemi başlatan bekçilerden Kadri yıldırım, "Ocak ayından buyana ödenek olmadığını öne sürerek maaşlarımızı vermiyorlar. Maaşımız ödenene kadar iş bırakma eylemimiz devam edecek" dedi. iş bırakma eyleminde bulunan bekçilerden Barış Aslan ise; "7 yıldan buyana Diyarbakır Arkeoloji Müze Müdürlüğü bünyesinde burada çalışmaktayız. 3 arkadaşımızla geceli gündüzlü vardiyalı bir şekilde buraya bekçilik yapıyoruz. Bu süreçte bir ile iki ay arasında giriş çıkış yapılarak böylelikle bizlere kadro da vermediler. Gelinen noktada son dört aydan beridir maaşlarımız ödenmiyor. Buna rağmen bu süreçte gönüllü olarak görevimizi yaparak işlerimiz aksatmadık. Ancak ne maddi gücümüz ne de sabrımız kalmamış; bıçak kemiğe dayanmıştır. Hakkımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
GÜVENLiK KÖY KORUCULARINA BIRAKILDI
Yaklaşık 7 yıldan bu yana Müze Müdürlüğüne bünyesinde görevli bekçiler tarafından güvenliği sağlanan tarihi Hilar mağaraları ve Çayönü'nde nöbet tutan bekçilerin maaşlarının 4 aydan buyana ödenmemesi gerekçesiyle iş bırakmasının ardından tarihi mekânı silahlı geçici köy korucuları korumaya başladı. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Hilar ve Çayönü'nde silahlı köy korucularını gören ziyaretçiler, tarihi mekânın silahlı korucularla korunmasına tepki gösterdiler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak