Advert

ERGANi'DE TOPLUM DESTEKLi POLiS FAALiYETLERi

ilçe Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren toplum destekli Polis biriminin ilçe merkezinde yürüttüğü sosyal amaçlı faaliyetlerini değerlendirdi.

ERGANi'DE TOPLUM DESTEKLi POLiS FAALiYETLERi
Bu içerik 3088 kez okundu.
Emniyet Müdürü Güneş, Toplum Destekli Polislik faaliyetlerinin, Polisin hizmetinde olduğu toplumun temel problemleri ile doğrudan ve aracısız bir ilişki kurarak meşgul olmasını, hizmet verdiği toplum ile ilişkilerini geliştirmesini sağlayan faaliyetler olduğunu söyledi. Güneş yaptığı değerlendirmede; "ilçemizde aralıksız olarak devam eden TDP kapsamında Nisan ayında gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde, yakınları vefat edenleri en zor ve acılı günlerinde yalnız bırakmayıp, kederlerini paylaşarak acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek adına 18 taziye evi ziyaret edilerek, bin 405 vatandaşımıza teşkilatımız adına başsağlığı dileklerinde bulunulmuştur. Devlet Hastanesinin çeşitli bölümlerinde tedavi görmekte olan 40 hastamız; meyve suyu ve kolonya gibi hediyelerle ziyaret edilerek moral verilmiş, acil şifa dileklerinde bulunulmuştur. ilgi Bakım Merkezinde bulunan hasta ve çalışanlar ziyaret edilmiştir. 7 kıraathane ziyaret edilerek, 275 vatandaşımızla sohbet edilmiş, ilçemizin asayiş sorunları ve hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuş, 155 Polis imdat hattına yapılacak ihbarların önemi vurgulanmıştır. 37 esnafımız işyerlerinde ziyaret edilmiş, 155 Polis imdat hattı hatırlatılarak işyerlerinden hırsızlıklara karşı bilgilendirme yapılmış, kaçak cep telefonu satışı konusunda uyarılarda bulunulmuştur. Ayrıca tekel bayileri ziyaret edilerek 18 yaşından küçüklere tekel ürünlerinin satılmaması gerektiği hatırlatılmıştır. ilçe Kütüphanemiz ve internet kafelerden 4 tanesi ziyaret edilmiş, çalışanlar ve kafede bulunanlarla görüşme yapılmıştır. Sorumluluk bölgemizde asayişin temini için artırılan yaya devriye faaliyetleri esnasında bin 270 vatandaşımızla yüz yüze görüşülmüştür. 32 okulumuz ziyaret edilerek okul çevresinde okulla ilgisi olmayan kişiler uzaklaştırılmış, okul idarecileri ve öğretmenleri ile görüşülerek okullarda uyuşturucu kullanımına karşı alınabilecek tedbirler anlatılmıştır. Nisan ayı içerisinde 112 gencimiz ve personelimizin katılımıyla halı saha futbol müsabakaları yapılmış, 16-18 yaş grubundaki 60 gencimiz ile düzenlenen çiğ köfte organizasyonunda gençlerimizle Teşkilatımız arasındaki dostluk bağları pekiştirilmeye çalışılmıştır. Aynur Sarı ilkokulundaki anasınıfı öğrencilerimize yaptığımız ziyarette kendilerine "Polis Ne Yapar" isimli çizgi film seyrettirilerek yaptığımız işler ve Teşkilatımız hakkında bilgi verilmiş, ayrıca çeşitli hediyeler verilerek gönülleri kazanılmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende de öğrencilere ve çocuklara balon dağıtılmıştır. Ergani iMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin ikinci kez düzenlediği TÜBiTAK Bilim Fuarı Sergisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaret edilerek öğrencilerin çalışmaları yerinde görülmüş, öğrenci ve öğretmenler tebrik edilmiştir.
ilçemizde ikamet eden ve durumları kötü olan 2 ailemiz evlerinde ziyaret edilerek kendilerine ayakkabı yardımında bulunulmuştur. ilçemizdeki sitelerden 2 tanesi ziyaret edilerek site yöneticileriyle ve kapıcılarıyla görüşülmüş, yabancı şahıslara kapılarını açmamaları, hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olmaları ve güvenlik amaçlı kamera ve benzeri tedbirler almaları gerektiği hatırlatılmış, 155 Polis imdat Hattını ücretsiz olarak arayabilecekleri söylenmiştir.
Polis sorumluluk bölgesinde yer alan tüm mahalle muhtarları ile ilçe Emniyet Müdürlüğümüz toplantı salonunda huzur toplantısı yapılmıştır. Toplantıda yeni muhtarlar tebrik edilmiş ve ilçenin genel asayiş sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuş, metruk binaların ıslahı veya yıktırılması ile ilgili görüşülmüştür. ilçe Emniyet Müdürlüğümüzden Pasaport, Silah Ruhsatı ve Trafik işlemleri ile ilgili hizmet alanlar ile herhangi bir suçtan mağdur olarak Polis Merkezi Amirliğimize müracaata gelen 152 vatandaşımız, başvurularından bir gün sonra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimiz personelince telefonla aranmıştır. Başvurularından bir gün sonra arayarak kendilerini önemsediğimizi vurgulamak istediğimiz halkımıza, kendilerine hizmet veren personelin tutum ve davranışlarından memnun olup olmadıkları, Polisimizin ilçe genelinde vatandaşa yaklaşımının ve verdiği hizmetin yeterli olup olmadığı, ayrıca Teşkilatımıza önerilerinin olup olmadığı sorulmuştur. Bu görüşmelerde halkımızdan, huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemiz, çocuklarımız ve gençlerimizin kötü alışkanlıklar ve suçtan korunması için Teşkilatımıza destek olmaları istenmiştir.
10 Nisan Polis Bayramı münasebetiyle; Merkez Camii Kebirde Şehitlerimiz için Mevlit okutulmuş, düzenlenen "Çocuk Gözüyle Polis" konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmasına katılan 100'den fazla öğrenciye okullarında teşekkür belgesi verilmiş, dereceye giren öğrencilerin belgeleri ise 10 Nisan günü tören alanında hediye çekleriyle birlikte kendilerine verilmiştir. Törenden sonra vatandaşlarımıza karanfil dağıtarak Polis Merkezi Amirliğine geçilmiş ve burada herkesin davetli olduğu geniş katılımlı bir kokteyl yapılmıştır. ilçemizde TDP faaliyetleri aralıksız olarak devam edecek olup, suç ve suçlularla mücadelemizde bugüne kadar desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyoruz."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine