Advert

EĞiTiMDE DiJiTAL DEVRiM

Ergani ilçesinde Fatih projesi kapsamında bin 827 öğrenci ile 212 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

EĞiTiMDE DiJiTAL DEVRiM
Bu içerik 3993 kez okundu.
Ergani Sermet Yalçın Anadolu Lisesinde, öğretmenlere ve 9. Sınıf öğrencilerine Kaymakam Erdinç Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey tarafından tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Kaymakam Yılmaz, hükümetin hayata geçirdiği Fatih projesinin eğitim sistemine çağ atlatacak bir proje olduğunu söyledi. Yılmaz; "Ülkemizde eğitim ve öğretimin niteliğini arttırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılan Fatih projesi kapsamında ilçemizde öğretmenlerimize ve 9. Sınıf öğrencilerimize dağıtılan tablet bilgisayarlar, eğitimde başarı düzeyi son derece yüksek olan ilçemizde başarılarımıza başarı katacaktır" şeklinde konuştu. 
EĞiTiMDE FIRSAT EŞiTLiĞi 
Ergani ilçesinde 9. Sınıf düzeyinde bin 827 öğrenci ile 212 öğretmene tablet bilgisayar dağıtım törenine katılan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada, bu uygulama ile kitap taşımaya son verileceğini belirterek; "Fatih projesi, dünyanın gelişmiş ülkelerinin içinde olduğu bir projedir. Eğitimde hedeflerimizde ulaşmak için gençlerin iyi yetişmesi gerekiyor. Bizim zamanımızda bilgisayarlar yoktu. imkânsızlıklar içinde okuyarak bu seviyelere geldik. Çağımız bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Bu yeni nesil inşallah daha iyi şartlarda ve bilgisayar ortamında eğitim alır. Bu anlamda öğrencilerimize bu imkânı sağlayan devletimize teşekkür ederiz. ilçemizde eğitim sisteminin arttırılması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.    
EĞiTiME iVME KAZANDIRACAK
Sermet Yalçın Anadolu Lisesinde tablet dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Projenin amacı okullarımızda eğitim gören gençlerimizin eğitim alanında bilgisayar teknolojisiyle tanışarak, ders çalışmalarında çağın gereği olan, öğrenmeyi kolay yoldan daha çabuk bir şekilde sağlayan tablet bilgisayarlarla eğitim ve öğretime ivme kazandırmaktır" 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak