Advert

Erganiç™de Toplum Destekli Polis Faaliyetleri

Ergani Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren toplum destekli Polis biriminin Mart ayı faaliyetleri ilçe Emniyet Müdürlüğünce kamuoyu ile paylaşıldı. Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Toplum Destekli Polis biriminin Mart ayında ilçe merkezinde yürüttüğü

Erganiç™de Toplum Destekli Polis Faaliyetleri
Bu içerik 3128 kez okundu.
Toplum Destekli Polislik faaliyetlerinin; Polisin hizmetinde olduğu toplumun temel problemleri ile doğrudan ve aracısız bir ilişki kurarak meşgul olmasını, hizmet verdiği toplum ile ilişkilerini geliştirmesini sağlayan faaliyetler olduğunu belirten Emniyet Müdürü Güneş, birimin Mart ayı faaliyetlerini değerlendirdi. Güneş yaptığı değerlendirmede; "ilçemizde aralıksız olarak devam eden Toplum Destekli Polislik kapsamında Mart ayında gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde, yakınları vefat eden vatandaşlarımızı zor günlerinde yalnız bırakmayıp, üzüntü ve kederlerini paylaşmak adına 14 taziye evi ziyaret edilmiş ve teşkilatımız adına başsağlığı dileklerinde bulunulmuştur. ilçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından kestirilen 3 adet adak kurbanın etleri ihtiyaç sahibi 37 aileye, personelimiz marifetiyle adreslerine gidilerek dağıtılmıştır. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan 3 ailemiz evlerinde ziyaret edilerek kendilerine ayakkabı yardımında bulunulmuş, tüm bu ailelerin hayır duaları alınmıştır. ilçemizdeki 43 esnafımız işyerinde ziyaret edilmiş, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirilmeleri sağlanmış, 155 Polis imdat hattının önemi vurgulanmıştır. 2 internet kafe ve 8 kıraathaneye gidilerek hem çalışanları ile hem de müşterileri ile yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerde ve özellikle yaklaşan seçim sürecinde asayişin temini için artırılan yaya devriye faaliyetleri esnasında bin 142 vatandaşımızla yapılan temaslarda, ilçemizin genel sorunları hakkında fikir alış-verişinde bulunulmuş, Emniyet Teşkilatından beklentileri sorulmuştur. Devlet Hastanesinin çeşitli bölümlerinde tedavi görmekte olan 50 hastamız; meyve suyu ve kolonya gibi hediyelerle ziyaret edilerek moral verilmiş, teşkilatımız adına acil şifa dileklerinde bulunulmuştur.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ilçe Emniyet Müdür Yardımcımız Sayın Selvi Can Güneş ve Bayan Polis Memurlarımız; Kaymakamımızın eşi Sayın Şenay Yılmaz'ı ve ilçemizde çalışan Bayan Kurum Amirlerini-Müdürlerini iş yerlerinde ziyaret ederek kendilerine çiçek takdim etmişlerdir. 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; tüm çalışanları temsilen Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi ve yöneticileri ziyaret edilmiş, kendilerine çiçek takdim edilmiştir. ilçemizdeki 8 okulda idareciler ve öğretmenler ziyaret edilerek, okullarda uyuşturucu kullanımına karşı alınabilecek etkili tedbirler hakkında fikir alış verişi ve önerilerde bulunulmuş, okulla ilgisi olmayan kişilerin okul çevresinden uzaklaştırılması sağlanmıştır. Mart ayı içerisinde düzenlenen halı saha turnuvasında, 80 gencimizin katılımıyla 6 ayrı futbol müsabakası gerçekleştirilmiştir. ilçemizde TDP faaliyetleri aralıksız olarak devam edecek olup, suç ve suçlularla mücadelemizde bugüne kadar desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi