Advert

ERGANi'DE KUTLU DOĞUM KUTLAMASI

Peygamber Sevdalıları Platform üyesi Köy-Der tarafından Ergani'ye bağlı Kabasakal köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

ERGANi'DE KUTLU DOĞUM KUTLAMASI
Bu içerik 3101 kez okundu.
Düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine çevre köylerden yüzlerce peygamber aşığı katıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlamalar, mevlithanların okuduğu Kürtçe mevlitle devam etti.
Kabasakal Köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Molla Kerbela, Kuran'ın çok büyük bir mesaj olduğunu vurguladığı konuşmasında, "Allah yarın soracak neden kurandan haberiniz yok. Mal, mülk, arabaya verdiğimiz önemi neden kurana vermediniz? Neden hak ettiği değeri Kuran'a vermediniz? O Kuran ki eğer dağlara indirilseydi dağlar onun yükümlülüğünü kaldıramamaktan toz olacaktı. Kuran'ın ne kadar büyük bir mesaj olduğunu eğer bu gün anlamış olsaydık bizde bu gün sahabeler gibi yaşardık" dedi. Allah'ı sevmenin Resulullah'a itaatten geçtiğini belirten Molla Celal Boztaş, söz aldığı konuşmada "Hepimiz Allah'a hesap vereceğiz, eğer siz onu seviyorsanız o bize diyor; HZ. Muhammed (a.s) tabi olun. Eğer siz ona tabii olursanız bende sizi severim. Resulullah'a tabi olmak hoştur, güzeldir fakat biraz zahmetlidir, meşakkatlidir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Grup Aksa ve Köy Der küçük kız grubu, seslendirdikleri ilahilerle peygamber âşıklarına duygulu anlar yaşattı.  Program, Mehmet Şah Duyu'nun yaptığı duayla sona erdi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı