Advert

KA–YLAœ SANDIĞA GiTMEDi

Ergani merkeze bağlı Kavaklı Köyü sakinleri yıllardır köylerine hizmet alamadıkları gerekçesiyle 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimi protesto ederek oy kullanmadı.

KA–YLAœ SANDIĞA GiTMEDi
Bu içerik 3136 kez okundu.
 Oy kullanmama konusunda ortak karar aldıklarını belirten Köy Muhtarı Abdullah Acar, seçimi protesto ettiklerini söyledi. 
Merkeze bağlı Kavaklı Köyü Muhtarı Abdullah Acar, 82 haneli 338 seçmenin bulunduğu köylerinde yıllardan beri yaşanan elektrik sorununun bir türlü giderilmemesi ve yetkililerin köyün sorunlarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle belediye başkanlığı seçiminde köy olarak sandık başına gitmediklerini söyledi.  Köy Muhtarı Abdullah Acar: "1988 yılında köye elektrik şebekesi çekildi. O zaman 37 hane olan köyümüz şimdi 82 haneye ulaştı. Zamanla ortaya çıkan ihtiyacı karşılamayan trafo yetersiz geldiği için köyün bir bölümü yıllardır elektrik alamamaktadır. Bu durum karşısında yetkili tüm kurumlara müracaat etmemize rağmen herhangi bir netice alamadık. Bu haneler kendi imkânları ile direk, tel ve gerekli malzemeleri satın alarak elektriği kendi evlerine ulaştırmaya çalışmıştır. Fakat trafonun yetersiz olduğundan dolayı köyde elektrik yetersizdir. Seçim dönemlerinde sürekli AK partiye oy veren köyümüz yıllardır iktidarda olan hükümetten bu sorunun çözümü noktasında herhangi bir hizmet alamamıştır. Ampule oy verdik, ampul de bizi karanlıkta bırakmıştır. Yıllardır sesimizi duyurmadığımız yer kalmadı; ancak herkes bizleri duymazdan geldi. Son çare olarak bizlerde Kavaklı Köyü olarak seçimi protesto edip oy kullanmadık. Sorunumuz çözülene kadar da hiçbir seçimde oy kullanmayacağız" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı