Advert

Seçim Meydanlarında Son Düello

30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde ilçede iddialı olan AK Parti ile BDP, son kozlarını otogar alanında gerçekleştirdikleri mitinglerde paylaştılar.

Seçim Meydanlarında Son Düello
Bu içerik 3343 kez okundu.
ilçe otogarında gerçekleştirilen AK Parti ile BDP mitinglerinde söz alan belediye başkan adayları, seçmenlerine kazanacakları takdirde ilçede hayata geçirilecek projeleri anlatarak destek istediler. AK Parti Belediye Başkan Adayı Abbas Hüseyinoğlu mitinginde, Ergani'nin 15 yıldan buyana modern bir köy görünümünde olduğunu belirterek, seçildikleri takdirde göreve geldiklerinde Ergani'yi yaşanabilir bir kent haline getirecekleri söyledi. BDP Belediye Başkan Adayı Ramazan Kartalmış ise partisinin mitinginde, 30 Mart'taki yerel seçimin Kürtler için bir milat olacağını belirterek, Kürtlerin kendi kendini yönetme özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Seçime girecek bir diğer parti Huda Par ise seçim mitingini bugün gerçekleştirecek.  
"EMANETi AK KADROLARA VERiN"
Hafta sonu ilçe otogarında seçim mitingi düzenleyen AK Parti ilçe teşkilatı, seçmenlerin karşısına Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, Ergani Belediye Başkan Adayı Abbas Hüseyinoğlu ve bölge Milletvekillerini çıkardı. Mitingde söz alan Ergani Belediye Başkan Adayı Abbas Hüseyinoğlu seçmenlere, "Emaneti ak kadrolara verin" şeklinde seslenerek; "15 yıldan beridir Ergani modern bir köy görünümündedir. Bu kabul edilemez bir durumdur. 30 Mart tarihi ilçemiz için bir milattır, bunu böyle görüp ona göre oy vermelisiniz. Makam Dağının ağaçlandırılması, su ihalesinin yapılması ve kentsel dönüşlüm gibi tüm bu hizmetler, Ak Partinin hizmetleridir. 15 yıldan beridir hem kentimizi hem de kendimizi yönetelim diyorlar. Maalesef ne kendilerini ne de bu kenti yönetebiliyor. Çünkü sizin içinizden gelmediler bizler AK kadrolar olarak her birimiz bu kentin insanlarıyız" dedi. 
"BAŞKALARI LAF ÜRETiR BiZ YAPARIZ" 
Hüseyinoğlu'nun ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu yaptığı konuşmada; "Ergani'nin iradesi 30' Mart'ta belli olacaktır. 11 yılın hesabını biz size vermeye geldik. Ama başkaları da 15 yılın hesabını verecek. 11 yılda biz Diyarbakır ve Ergani'ye çok şey kazandırdık. Zulümleri, yasakları kaldırdık. Kentimizi yaşanabilir bir kent haline getirdik. Başkaları bu yasakların istismarını yaparken biz 11 yıllık iktidarımızda 80 yıllık ret ve inkâra son verdik" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise yaptığı konuşmasında; "30 Mart, Ergani'nin kaderinin değişeceği bir Pazar olacak. Ergani'yi Ak Parti belediyecilik projeleriyle tanıştıracağız. 15 sene bekledik, Ergani alması gereken hizmetleri alamadı. Ergani, artık Ak Parti ile tanışmak istiyor. Ergani güzelleşmek istiyor. Bugüne kadar Ergani'yi yerel düzeyde idare edenler, hangi hizmetleri hayata geçirdi? Bu yüzden elinizi vicdanınıza koyun, 30 Mart'ta oyunuzu size hizmet edecek Ak Partiye verin" diye konuştu.
BDP'DEN GÖVDE GÖSTERiSi
ilçe otogarında dün gerçekleştirilen BDP mitinginde ise adeta gövde gösterisi vardı. Mitinge, BDP yöneticileri, belediye eş başkan adayları ve Kürt siyasetinin en önemli isimlerinden Leyla Zana katıldı. Mitingde ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Fesih Yalçın, kitleye hitaben yaptığı konuşmasında Ergani halkından helallik istedi. Ardından konuşan belediye eş başkan adayı Aygün Taşkın yaptığı konuşmada: "Öz kimliğimiz ve irademizle bundan sonra yerelde ekolojik belediyeciliği hedefleyeceğiz. Eş başkanlık sistemiyle kadının rengini ve iradesini bütün çalışmalara yansıtarak en iyi hizmeti sunacağız. Daha çok kültür merkezleri, daha çok sosyal alanlar yaparak gençlerimizi internet kafelerden, uyuşturucudan ve her türlü madde bağımlılığından uzaklaştırarak kendi öz kimliğine kendi kültürüne sahip çıkan yeni nesiller yetiştireceğiz" dedi.
"ÖZGÜRLÜK MÜCADELESiNDEN VAZGEÇMEDiK"
Mitingde konuşan Ergani belediye eş başkan adayı Avukat Ramazan Kartalmış, Kürtlerin özgürlük mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek şunları söyledi: "Özgürlük kavgasında finale geliyoruz. Kürt halkı yüz yıllık esaret zincirini yerle bir edip, kendi öz yönetimlerini oluşturma sürecinde hızla ilerliyor. Elbette bugünlere kolay gelmedik. On binlerce insanımızı şehit verdik. Yüz binlerce insanımız işkencelerden geçti. Milyonlarca insanımız yerinden, yurdundan edildi. Ama bir gün olsun bu halk özgürlük sevdasından vazgeçmedi. 30 Mart'ı bu ruhla karşılıyoruz. Bu anlamda 30 Mart sadece bir seçim değil, aynı zamanda bir referandum nitelinde olacaktır. Kürdistan'da sistem partileri artık meşruiyetini yitirmiştir. Bu, iktidar partisinin düzenlemiş olduğu mitingde apaçık ortaya çıkmıştır. internette çarşaf çarşaf yayınlansan kepazelikler Kürdistan'da barınamayacak" diye konuştu.  
"BU SEÇiM DEMOKRASi VE ÖZGÜRLÜK SEÇiMiDiR"
BDP'nin tertiplediği son seçim mitinginde konuşan Leyla Zana ise yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "En büyük hırsızlık dil ve kültür hırsızlığıdır. Bunlar da bunu yapıyor. Kürt halkının tek umudu bu partidir. Çünkü Kürtler olmadan bu ülkede demokrasi olmaz. Kürtler bu ülkede özgürce yaşayabilmek için yıllarca canlar feda etti. Yaşamını yitiren gençlerimiz en az sizler kadar yaşama sevinciyle doluydu. Ancak bizlerin insanca yaşayabilmesi için canlarını feda ettiler. Bu yüzden bu seçim gençlerin seçimidir, bu seçim demokrasi ve özgürlük seçimidir. Selam olsun Öcalan'a, selam olsun Rojava'ya" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi