Advert

T.C Kimlik Numarası Olmayanlar Oy Kullanamayacak

Nüfus cüzdanlarında T.C kimlik numarası bulunmayanlar 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimde oy kullanamayacak.

T.C Kimlik Numarası Olmayanlar Oy Kullanamayacak
Bu içerik 3118 kez okundu.
Ergani Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, Ergani ilçesinde yaklaşık bin kişinin nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmadığını belirterek, nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olmayanların ve adres kayıt sisteminde adresleri kapalı olan kimselerin tüm resmi işlemlerinde zorluk yaşayacaklarını ve 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde oy kullanamayacaklarını söyledi.  
Ergani ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kamu hizmetlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile işlemler yürütülmektedir. Halen ilçemizde merkez ve köylerde nüfus cüzdanlarında T.C kimlik numarası bulunmayan kişilerin olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık bin kişi olduğu tespit edilen bu vatandaşlarımız, seçimlerin yapılacağı Pazar günü müdürlüğümüze gelerek nüfus kayıt örneği alarak oy kullanabileceklerdir" şeklinde konuştu. Öte yandan, yerel seçimlere sayılı günler kala Ergani'de bulunan 6 bine yakın asker yoklama kaçakları ve bakayaların oy kullanmaya gidip gitmeyecekleri de merak konusu. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi