Advert

Coşkulu Kutlama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ergani ilçe otogarında düzenlenen Newroz kutlamalarında bir araya gelen binlerce kişi ile coşkulu kutlama yaptı.

Coşkulu Kutlama
Bu içerik 3269 kez okundu.
Murat BABACAN
ilçe otogarında tertiplenen ve binlerin katıldığı Newroz kutlamalarında gövde gösterisi yapan BDP, adeta seçim provası yaptı. Neewroz kutlamalarına katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan yaptığı konuşmasında, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye seslenerek; "Sayın Barzani, 'Rojava'daki devrim gerçek bir devrim değildir, ben o devrimi tanımıyorum' diyor. Yani AKP gibi düşünüyor. Bu Kürtler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. 21. yüzyıl, Kürtlerin kazanımlarının olduğu yüzyıldır. O nedenle tam da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde, Kürt ulusal birliğinin bu kadar zorunlu olduğu bir dönemde eğer siz Rojava ile ilgili böyle bir tutum takınıyorsanız; demek ki siz Kürt halkının kazanımlarının ve özgürlüğün yanında değilsiniz demektir" dedi.
COŞKULU KUTLAMA
BDP ilçe Teşkilatı Tertip Komitesi tarafından ilçe otogarında düzenlenen Nevruz Programına, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP il Eş Başkanı M.Emin Yılmaz, Parti Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, ilçe Başkanı Cavidan Yaman'ın yanı sıra; Belediye eş başkan adayları Ramazan Kartalmış ve Aygün Taşkın katıldı. Günün erken saatlerinde ilçe otogarına doğru akın eden vatandaşlar, geniş güvenlik önlemi altında kutlama alanına geldiler. ilk olarak söz alan BDP ilçe Başkanı Cavidan Yaman kitleye hitaben yaptığı konuşmada; "Bugün hep birlikte çök önemli bir süreç yaşıyoruz. Bugün, halkımızın onurlu mücadelesi ve direniş ruhuyla zafere taşımanın arifesidir" dedi. ilçe Başkanı Yaman'ın ardından söz alan Belediye Başkanı Fesih Yalçın, konuşmasına kitleye hitaben okuduğu şiirle başladı. Konuşmasında barışın çok yakın olduğunu ifade eden Yalçın; "2014 seçimi Kürtler açısından bir milat arz ediyor, ama bazıları AKP' nin kuyruğundan ayrılmıyorlar ya; Allah için zindanları doldurdunuz çocukları öldürdünüz en sonunda bir birinize düştünüz Allah'ın işi. Allah büyüktür paralel devlet dediniz, paraları götürdünüz. Ya siz hırsızlara bile kötü örnek oldunuz. Şimdiki hırsızlar bile artık gidiyor ayakkabı kutularında para arıyor. Bu kadarına da pes tüm halkımızdan istirhamımız, 30 Mart'ta derslerini siz vereceksiniz. Halk verecek, Ergani verecek" diye konuştu. Ardından söz alan BDP Belediye eş başkan adayı Ramazan Kartalmış ise kitleye hitaben yaptığı konuşmasında; "Kürtler artık kendi kimlikleri ile ayakları üzerinde duran bir halk gerçekliğini tüm dünyaya ilan ediyor. Bütün Kürdistan halkı artık baskıya, zulme, her türlü asimilasyona karşı gereken tavrını gereken sesini yükseltiyor. Artık Kürdün olduğu her yer isyan, her yer özgürlük bayrağının dalgalandığı alanlardır. Bizler 2014 Newroz'una bu duygu ve coşkuyla yaklaşıyoruz" dedi. 
AYDOĞAN, BAŞBAKAN VE BARZANi'YE YÜKLENDi
Nevruz kutlamalarında söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan kitleye hitaben yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan ve Kuzay Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yüklendi. Aydoğan: "Rojava'da Kürt halkı tıpkı isviçre'de olduğu gibi Kanton modelini benimsedi. Cizire, Afrin ve Kobani kantonu. Tam böyle bir dönemde Güney Kürdistan'da Sayın Barzani çıkmış ne diyor?  'Rojava'daki devrim gerçek bir devrim değildir, Ben o devrimi tanımıyorum' diyor. Yani aynı AKP gibi düşünüyor. Aynen Başbakan gibi düşünüyor. Başbakan ne söylediyse Barzani'de aynen öyle söylüyor. Bu, Kürtler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Buradan KDP'ye, Sayın Barzani'ye seslenmek istiyoruz. 21. yüzyıl, Kürtlerin kazanımlarının olduğu yüzyıldır. O nedenle tam da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde, Kürt ulusal birliğinin bu kadar zorunlu olduğu bir dönemde eğer siz Rojava ile ilgili böyle bir tutum takınıyorsanız demek ki siz Kürt halkının kazanımlarından ve özgürlüğün yanında değilsiniz demektir" dedi.
"KÜRDiSTAN'DA NE YAPTIN?"
Konuşmasında, seçimi kazanmama gibi bir kuşkularının olmadığını söyleyen Aydoğan; "Örgütlü olduğumuz her yerde bu seçimlerden zaferle çıkacağız. Ama Başbakan son günlerde dikkat ediyorsunuz, Kürdistan'da seçim çalışmalarını yürütüyor. Ağrı'ya gitti, Muş'a gitti. Oralarda ne diyor; 'aman sakın ha siz bunlara oy vermeyin, siz bu BDP'ye oy vermeyin, bunlar size hizmet götürmez. Bunlar hizmetten anlamaz' diyor. Ben de Başbakan'a şunu söylüyorum. Diyorum ki siz işinize bakın bu halk o kadar politikleşmiş bir halk ki; kime oy vereceğini, kime oy vermeyeceğini çok iyi bilir. Başbakan, Ağrı'ya gidiyor, 'üçüncü köprüyü inşa ediyoruz' diyor. Arkadan Muş'ta da diyor ki; 'izmir'e hızlı tren götürüyoruz.' E, şimdi istanbul'da, izmir'de ne yaptığını değil de; Ağrı'da, Muş'ta ne yaptığını anlat, Kürdistan'da ne yaptığını anlat" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce kişi, Koma Laleş, Axîn Biro ile Hilar kültür Merkezi müzik grubunun söylediği ezgiler eşliğinde halaylar çekti.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi