Advert

Eğitim Sen'den Berkin Elvan Açıklaması

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Eğitim-Sen Ergani Temsilciliği tarafından basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen'den Berkin Elvan Açıklaması
Bu içerik 3159 kez okundu.
Yapılan basın açıklamasına; SES, Haber-Sen, Kurdi-Der, BES Ergani Temsilcilikleri ile ESP Diyarbakır il Örgütü destek verdi. 
Eylem sırasında yaralanan ve 269 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybeden Elvan için toplanan grup, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen üyeleri adına açıklamayı okuyan Temsilci A.Cabbar Tekin: "Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin, umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan'ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye boğmuş, ölümü ülke çapında büyük bir öfkeye yol açmıştır. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemlerle birlikte vicdan sahibi olan bütün halklar Berkin'e sahip çıkmış, katillerinin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan etmişlerdir. 
Yıllardır başta toplumun örgütlü kesimleri olmak üzere, halkın en temel taleplerine kulaklarını tıkayan AKP hükümeti ve Başbakan, Gezi direnişi ile birlikte yıllardır sesi kısılan, yok sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine onlara her fırsatta hakaret etmiştir. Başbakan, her fırsatta milyonları açıkça tehdit etmekten, birbirine karşı kışkırtmaktan çekinmemiş, güvenlik güçlerine doğrudan yetki vererek gençlerimizin birer birer katledilmesine neden olmuştur. Yıllardır ısrarla sürdürülen halkları birbirine karşı 'kin ve düşmanlık duyguları' üzerinden tahrik ederek bölme girişimleri, son günlerde ülkenin dört bir yanında yaşanan faşist saldırılara, parti binalarının taşlanmasına ve linç girişimlerine kadar uzanmıştır. Ergani'deki sivil toplum örgütleri olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi