Advert

OSMAN ASLANç™DAN ZiYARET

Uzun yıllar Erganiç™de belediye başkanlığı ve AK Parti bünyesinde milletvekilliği yapan ilçenin en önemli siyasi aktörlerinden birisi olan Osman Aslan, memleketi Erganiç™de gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde gazetemiz Ergani Haberç™i ziyaret etti. S

OSMAN ASLANç™DAN ZiYARET
Bu içerik 3189 kez okundu.

Memleketi Ergani’yi ziyaret eden Osman Aslan, AK Parti merkez ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde gazetemizi de ziyaret eden Osman Aslan, “Benim atalarım, toprağım, dostlarım, arkadaşlarım buradalar. Hiçbir zaman unutmadığım, unutamadığım ve borçlu olduğum yerdir Ergani” dedi. Aktif siyasete ara verdikten sonra Ergani ile olan bağını hiçbir zaman koparmadığını belirten Osman Aslan, “Bu şehre ve insanına vefa borcum var. Her fırsatta burada olmaktan, bizleri seven ve destekleyen insanlarımızı ziyaret etmekten, onların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyip elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“DOKTOR SORUNUNA EL ATTI”

Ergani devlet hastanesinde uzun zamandan bu yana yaşanan doktor sıkıntısını gidermek için girişimlerde bulunduğunu belirten Aslan, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde iktidarımızın ilçemize kazandırdığı en önemli projelerden biri olan 150 yataklı devlet hastanemizin hekim sıkıntısı yaşadığını, bundan dolayı da vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadıklarını müşahede ettik. Kaymakam Bey ile bu konuyu istişare ettikten sonra, sorunun çözümüne ilişkin anında Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile telefonda görüşerek kendisine hastanemizde yaşanan sıkıntıları aktardım. Hastanemizde yaşanan doktor sıkıntısının telafisini isteyerek, eksik olan branşların takviye edilmesi nokrasında gereğinin yapılmasını rica ettim. Bakan Bey, eksikliklerin giderilmesi için talimat vererek sorunun biran önce çözülmesi noktasında bize teminat verdi” dedi.

“HALKIMA HiZMET ETMEKTEN KAÇINMAM”

            Kendisine yöneltilen, “önümüzdeki genel seçimde aktif siyasete yeniden girecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Osman Aslan, “insanlara insanca hizmet yapmak kadar güzel bir şey yoktur. Biz siyaseti insana hizmet olarak gördüğümüz için icra ettik. Allah nasip ederse, halkımızın, güzel insanlarımızın talebi, beklentileri beni her zaman çekmiştir. Yine o teveccühle bize baskı yaparlarsa, Sayın Genel Başkanımız da bize halkımıza hizmet yapmak için görev verirlerse, halkımıza hizmet için siyasete geri dönebiliriz. Siyasete geri dönersek de nefsimiz için değil, insanlara hizmet etmek için döneriz. Hizmetten kaçmam ancak; yarının da ne getireceğini bilemem” dedi.

“TÜRKiYE ZOR BiR SÜREÇTEN GEÇiYOR”

Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Osman Aslan, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye ne zaman biraz refaha ve huzura doğru gittiyse; her zaman Türkiye’yi hazmedemeyen gerek dışarıda, gerekse içerdeki güçler, tıpkı şuanda olduğu gibi Türkiye’yi sıkıntıya sokma çabası içerisine girmişlerdir. Kimsesin beklemediği, tahmin bile edemediği dış güçlerin kontrolünde olan hepimizin malumu olan bir oluşum Türkiye’nin idari sistemine müdahale ediyor. Bu güçlere karşı hiçbir zaman aciz kalmamak, dik durmak lazım ki; Sayın Başbakanımız ülkemizin üzerinde dolaşan bu karabulutları bertaraf edebilsin. Sayın Başbakanımız, bu karanlık güçlerle cesareti ve anlayışıyla mücadele etmeye muktedirdir.  Demokrasi ile idare edilen bütün ülkelerde ölçü demokrasidir. Gerek siyasi gerekse coğrafi olarak çok önemli bir konumda olan ve kıtalar arası köprü görevi bulunan ülkemizin parlamenter yapısının başkanlık sistemine geçmesi, ülkemizi orta doğuda çok önemli bir güç haline getireceğine inanıyorum. Önemli bir seçim sürecinden geçiyoruz. Umut ediyorum ki, bu seçimlerden AK Parti büyük bir başarı ile çıkacak ve bu sıkıntı yaratan meselelerin birer birer üstesinden gelecektir” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECiNiN NEFERiYiZ”

Hükümetin başlattığı çözüm sürecini de değerlendiren Osman Aslan; “Biz her zaman çözümden ve barıştan yanayız. Türk’üyle, Kürd’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle hepimiz; Âdem ile Havva’nın çocuklarıyız. Yaratılış itibariyle bütün insan âlemi islam fıtratı üzerine gelmiştir. Biz bütün insanları kardeş olarak görüyoruz. Dolaysıyla tüm etnik unsurlar bizim kardeşimizdir. Her türlü imkânlarla nimetlerden faydalanıyorken, insan kardeşin kardeşe kırdırılması kimseye bir şey kazandırmaz. Sayın Genel Başkanımız yıllardır süre gelen bu savaşı bitirmek için kellesini koltuğuna aldı, elini taşın altına koydu. Sayın Başbakanımızın bu kahramanca ve mertçe duruşu neticesinde yıllardır akan kardeşkanının nihai bir şekilde duracağına yürekten inanıyorum. Yeter ki insanlar iyi niyetli olsunlar. Partisi, fikri, zikri ne olursa olsun her kesimden insanın bu barış için seferber olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı