Advert

Başkan Yalçın Veda Etti

Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, 5 yıllık dönemini öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Erganiç™de yayın yapan, Ergani Haber Gazetesi imtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Esat Taştekin Ergani Söz Gazetesi imtiyaz Sahibi

Başkan Yalçın Veda Etti
Bu içerik 4509 kez okundu.
Fesih Yalçın,kendi alanında öne çıkan belediyecilikte bölgede model teşkil eden,birçok belediye başkanından farklı olarak her zaman mütevazi, sempatik, duygusal ve de halkçı ve de çalışkan bir Ba;kan.   Ergani'yi Hizmetle Tanıştıran Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Yerel Seçimlerde Kendilerine Hiç Bir Partiyi Rakip Görmediklerini Ergani'de Birinci Parti Olacaklarını iddia Etti.                                                                             
Bulunduğu Ergani belediyesinde sokakları ve esnafları 
gezerken halkın ona olan sevgisi gözlerden kaçmıyor. Vatandaşlar O'nu görünce, elindeki çayı bırakıp, sigarasını gizleyerek eğik bellerini kaldırıyor, bir başka üzüntü içerisinde ve “bizi bırakıp gitme” der gibi bakıyorlar Fesih Yalçın'a. Başkan Yalçın'ın göreve gelmesi ile Ergani'nin havası ve çehresi değişti uzun yıllardan sonra Ergani gerçek Ergani olma özlemine kavuştu.. Tabiri uygunsa "uzun zamandır hizmet için bir başkan eli " değdi Ergani'ye.Türkiye'nin bir gerçeği  olan, her zaman işsizlik, sefalet ve sahipsizlik ile  anılan, uzun yıllar dertleriyle baş başa bırakılan Erganililer, kendileri gibi yaşayan, dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen, 5 yıl içimizden biri diyebildikleri bir belediye başkanından ,Fesih Yalçın'dan ayrılmanın ve görevi bırakmanın üzüntüsünü yaşıyor gönlünde.
2 Kardeşini bu dava ugruna şehit veren ve 2 kardeşide Avrupada kendisinden uzak başkan Yalçın “Bu görev bizim için kutsaldır.Bu görev bizlerde nöbetleşe yapılan bir görevdir .5 yıl bu göreve biz talip olduk bir 5 yılda başka bir arkadaşımız talip olacaktır bu bir nöbet degişimidir,namus meselesidir  benim nöbetim bitti ve ben bu nöbeti alnımın akı ile bir başka arkadaşa devredecegim.”diyen başkan Yalçın görevinin dolmasına ragmen köy köy,mahalle mahalle gezerek partisinin politikalarını anlatarak yüzlerce insanı partisine katılmaya ikna ederek hem parti içerisinden hemde halk tarafından takdir alan Fesih Yalçın “Partisi adına yerel seçimlerde hiç durmadan eskisinden daha çok çalışacağını ifade etti
Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın 5 yıllık dönemini öğretmen evinde kahvaltılı bir basın toplantısı ile yaptı.Ergani'de yayın yapan Ergani Söz Gazetesi imtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Zülküf Aydın,Ergani Haber Gazetesi imtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Esat Taştekin ve  Mustafa Üzülmez ile  ile bir araya gelen  başkan Yalçın 5 yılda Ergani'ye yaptığı hizmetleri bir bir anlattı.Basın toplantısında batmak üzere bir belediye devraldığını ancak uyguladığı ekonomik ve tasarruf tedbirlerle sıkıntılı günleri aşarak Güneydoguya model bir belediye haline getirdiklerini  belirten  Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Belediyeyi ciddi rakamlara ulaşan  borçla devralmıştık, belediyeyi devraldığımızdan itibaren çok dikkat ettiğim konuların başında ihaleleri son derece dürüst ve çok dikkatli yaptık" dedi. Yasalara uygun şekilde ve gerçek kamu yararına rekabet oluşmuş ve kaliteli firmaların katılımı ile ihaleler yaptıklarını kaydeden Başkan Yalçın, "Bunun sonucunda, küçük ve büyük demeden kaçakları önlemeye çalıştık. Benden önce konut ve evlerin su saati okuma işi düzenli yürütülmemiş idi. Ancak ben bu işi belediyemizde çalışan personelimizle istişare halinde ve disiplinli bir şekilde yürütüm.Benim 5 yıllık başkanlık dönemimde ne vatandaştan ve nede çalışan personelden hiçbir şikayet ve sorun gelmedi. diye konuştu.
Türkiye'nin bir gerçeği  olan, her zaman işsizlik, sefalet ve sahipsizlik ile  anılan, uzun yıllar dertleriyle baş başa bırakılan Erganililer, kendileri gibi yaşayan, dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen, 5 yıldır içimizden biri diyebildikleri bir belediye başkanına ,Fesih Yalçın'a  veda etmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Biz Her Zaman Halkın Hizmetkarıyız , sloganıyla Ergani ilçesinin  Belediye Başkanı olan Fesih Yalçın 2009  yılından bu yana 5 yıl içerisinde  yaptığı rekor hizmetlerle yüreklerdeki umutları,sevinçleri, mutlulukları artırdı. Başkan Yalçın sadece hizmet yapmakla kalmadı, vatandaşların gönlünde taht kurdu, gönüller de kazandı Ergani halkı ile bir kardeş gibi,bir baba gibi,bir abi ve bir yoldaş gibi oldu.. "Ben Her Zaman Halkımın hizmetkârıyım", diyen Başkan Yalçın, Erganili ve Ergani  gibi bir başkan olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Önemli olan vatandaşı, kendiniz gibi görebilmektir Önemli olan vatandaşımızın canı yandığında sizin de canınızın daha çok yanmasıdır Önemli olan vatandaşımız bir güzellikle karşılaştığında onlar kadar mutlu olabilmek, gülmek ve yeri geldiğinde ağlamak, dertleri ile dertlenmektir."diyerek sözlerini sürdürdü.
Yalçın"Seçim kampanyası döneminde, görev süremiz boyunca hep halkımızla iç içe olacağımızı, halkımızla aramıza duvarlar örmeyeceğimizi söylemiştik. Yerel seçimlerde ve genel seçimlerde aldığımız oy oranı ve halkımızın desteği bunun bir göstergesidir. Seçimi kazandığımız zaman ne yapacağımız, nereye gideceğimiz çok önemliydi. Biz halkımızla olmayı, halkımız ile birlikte karar almayı tercih ettik.Biz halkımıza hizmet etmeyi ve halkımızın hizmetkarı olmayı kendimize şiar edindik ve bunda da başarılı olduk. Ben halka hizmeti ibadet olarak gören ve bunun manevi hazzını yaşayan bir belediye başkanıyım. Benim gözümde herkes eşit.Ben 5 yıl boyunca hiçbir kimseyi hiçbir ayrıma tabii tutmadan hizmet etmekle mükellef oldum bunu herkes biliyor. Elbette zaman zaman zorluklar ve olumsuzluklar da yaşadığımız olmuştur. Çünkü mesaisi belli olmayan bir iş yapıyoruz. Herkesi memnun etmek zordur. Ancak dediğim gibi ben hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan biriyim, ekibimi sağlam kurdum, genç, dinamik ve tecrübeli bir ekiple çalıştım. Onlar benim, ben onların temposuna ayak uydurarak ve hiç hız kesmeden, nefes almadan 5 yıl çalışarak halkın gönlünde yer edinerek halkın içerisinden birisi oldum.
Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın , göreve geldiği günden bugüne kadar 5 yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları Basın Mensuplarına  açıkladı
Göreve ilk geldiklerinde öncelikle olarak kronikleşen bir takım sorunları masaya yatırdıklarını dile getiren Başkan Yalçın, kangren haline dönüşen bu sorunları tarihe gömmek için gerekli adımlar attıklarını ve bunda da yüzde 90 başarılı olduklarını ifade etti.
Öncelikle belediyede mali disiplinin sağlanması gerektiğini belirten Yazıcı, yapılan düzenlemelerle 5 yılda belediyenin bozulan ekonomisini rayına oturtturduklarını kaydetti.
Borç ile devraldıkları Ergani  Belediyesi'ni ekonomik anlamda yaptıkları düzenlemelerle Maliye'ye, Sgk'ya, Tedaş'a ve işçisilere borcu olmayan nadir belediyeler arasında yer almasını sağladıklarını anlatan Yalçın, "Böylelikle belediyemizin itibarını artırmış olduk. Bu arada borç öderken boş durmadık. ilçemizin en önemli projelerinden biri ve uzun yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen fakat bizim dönemimizde hayata geçirilen Dicle Barajından temin edilmek üzere ihale ettirdiğimiz arıtmalı su projesini hükümetin hiçbir katkısı olmadan bütçesinin çoğu belediyeden karşılanmak üzere ve 50 yıllık ilçenin su ihtiyacını karşılayacak olan bu dev hizmeti de ilçemize kazandırdık.
ilçemize çok amaçlı Sakine Cansız parkını kazandırdık.Bu park şu an çok işlevli aktif bir durumda, her yaştan insanımız burada spor yapıyor ve dinleniyor.Bu parkımızda  Vatandaşlarımız hem sağlıklı zinde kalmanın yollarını arıyor, hem de gençlerimiz boş zamanını boş şeylerle  değerlendirmek yerine daha verimli ve faydalı sportif aktivitelerle işlerle uğraşmış oluyor" dedi
Göreve başladıklarında ilçenin en büyük probleminin alt yapı olduğuna dikkat çeken Yalçın, geçmiş dönemlerde hasıraltı edilen ve üzerinde çalışılmasına rağmen bir türlü sonuç alınamayan alt yapı sorunun üzerine gittiklerini belirtti.
2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde ilçe halkına göreve geldiklerinde kanalizasyon ve su problemini tarihe gömeceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan BaşkanYalçın, "Altyapı problemi en az 30 yıl yıl önce çözülmesi gereken bir problemdi. Bu problem maalesef geçmişte ya hasır altı edilmiş yada arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmış ancak istenilen netice elde edilememiş. Biz tarihi problem olan kanalizasyon ve su problemini tarihe gömeceğiz demiştik. Bunun için gerekli adımı attık. Bunlarla ilgili proje çalışmalarımızı başlattık.Ve yaptığımız çalışmalarla bu sorunları da tarihe gömdük.Tüm mahallelerimize hizmet götürmeye çalıştık. Ergani ilçemiz son yıllarda iç göçe uğradığından çok geniş bir alana yayılmış durumda, dolayısıyla büyük oranda asfalta ve kilitli parke ihtiyaç vardı.             ilçe merkezini ve mahallerimize kadar yakın veya uzak demeden kilitli parke yada asfalt yaptık. Nerdeyse asfalt problemi olan yer bırakmadık.Asfalt ve kilitli parke çalışmalarının dışında çalışmalarının yanı sıra renkli bordür çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Yalçın, "Bu çalışmaları yaparken yollarımızı da estetik, güzel ve düzgün bir şekilde genişlettik. ihtiyaç olan bölgelere estetik dizaynlı 700-800 bin metre kare kilit parke döşedik. Bu çalışmaların yanında büyük altyapı projesinin dışında kalan, foseptik ile idare edilen yerlerde kanalizasyon şebekesi yaptık. Bütün bunlar belediye imkânlarıyla yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda belediyemizin ekonomik dengesini düzelttiğimiz için her hangi bir borçlanmaya ihtiyaç duyulmadı.Belediyenin kendi öz kaynaklarıyla biz bu çalışmaları gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.Parkı sosyal açıdan önemsediğinin altını çizen Yalçın, "ilçeye 3'i yeni, 2 tanesi yenileme olmak üzere 5 tane park kazandırdık. Bu parklar bizim için çok önemliydi. Yeni, modern, güzel dizaynlı ve bir tanesinde  fitnes spor aletleri, oturma yerleri olan hizmetin kaliteli bir şekilde sunulmasını, korunmasını sağlayan işletmecisi olan parktır. Bu parkların bizim için çok ayrı bir önemi var. Bu parklarda çocuklarımız daha rahat ve güvenli bir şekilde oynuyor. Buraya çocuklarının başında gelen anne ve baba da çocukları güvende olduğu için rahat oluyor ve en önemli faydası da bizim için gerilemeye yüz tutmuş olan kültür ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlıyor. 
Türkiye genelinde e-belediye sistemine geçen ilk  belediyelerden birisi olduklarını belirten Yalçın, "Bu proje ile ödül almış olduk.Biz modernitenin, teknolojinin bütün imkanlarını insanlarımıza hizmeti daha rahat sunmak için kullanmaya talip idik ve bunu da uygulamada göstermiş olduk. Ayrıca geçmişte teneke şeklinde olan numarataj sisteminin yenilenmesi ve geliştirilmesi gerekiyordu. ilçede bulunan hanelerin tamamının  kapı numarasını yenileyerek modernize etmiş olduk. Seçim öncesi vaad etmiş olduğumuz gibi talepler doğrultusunda muhtarlarımızla zaman zaman toplantılar yaptık ve onların görüşlerini de alarak projeler yaptık.Bu yerinden yerel yönetimin önemini vurgulamak açısından bizim için önemliydi. Göreve başladığımızda şartları uygun olmayan ve sağlıksız olan hayvan pazarını  yıkarak yerine Nisan ayında açılışı yapılacak olan çok modern bir hayvan pazarı yaptık.Uzak mahalleler başta olmak üzere mezarlık düzenlemelerinin önemine binaen mezarlıkların çevre düzenlemeleri yapılarak ağaçlandırıldı bir çok mezarlığın etrafı tel örgü ile çevrildi yada taş duvarla örüldü. 5 Yıllık çalışmalarımız sonucunda yapılması gereken hizmetlerin yaklaşık olarak yüzde 90'nın tamamladık..ilçemiz yaklaşık olarak 125 bin nüfusa sahip olmasına rağmen dolmuş işletmeciliğinde deneme başarılı olamamış, biz belediye olarak bununla ilgili üzerimize düşeni yaparak, halk dolmuşlarını destekledik ve dolmuşçuluktan tekrar geri dönülmemek üzere 10 adet şehir içi minibüslerini kendi öz kaynaklarımız ile alarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermiş olduk .Ve aynı zamanda bu şehir içi araçlarımız ile 5 yıldır yaklaşık 30 bin öğrencimizi okullarına ücretsiz taşıdık.başlamış olduk. Bu hizmetleri yaparken modern durakları halkımıza bekleme yerleri olarak sunmuş olduk." ifadelerini kullandı.Bu güzellikleri ilçemizde görmek bize de zevk veriyor" dedi.
Belediye Başkanı Fesih Yalçın, belediye başkanlığı görevinin yanı sıra ilçedeki eğitim faaliyetlerine özel bir önem veriyor. Yazıcı, imkânlar ölçüsünde ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya çalıştıklarının altını çizen Yalçın, "ilçe ve köylerde bulunan bir çok okula ağaç diktik, bahçe düzenlemelerini yaptık. Bahçeleri toprak olan okulların bir çoğuna kilitli parke döşedik
Aynı zamanda bu tür çalışmaları talep gelen camilerde de gerçekleştirdik Böyle bir şeyi gerçekleştirmek insanımızın duasını almak açısından bizlerin yorgunluğunu alıyor, yorgunluğu alan ve dua alan hizmetlerde diğer büyük hizmetlerimizin gerçekleşmesinde kolaylığı sağlıyordu.Ve bizlerde okulların dışında Kur'an kursları ve camilerede her türlü yardımda bulunduk .Özellikle gençleri çok önemsiyoruz.Selis Kadın Derneği,Kültür Merkezi gibi merkezlerimizde tüm masrafları belediyemizce karşılanmak üzere 300 ye yakın genç kardeşlerimiz  çeşitli kurslarda eğitim görmelerini sağladık.ilçe merkezinde 2 tane çok amaçlı ve modern taziye evleri kurudk.Halkın hizmetine sunmuş oldugumuz bu taziye evlerinin tüm masrafları yine belediyemizden karşılanmaktadır."ilçemizin en büyük zenginliklerinden biri olan Tarihi Hilar Mağaralarına  belediyemiz imkanları dahilinde düzenlemeler ve yardımlarda bulunduk.Tarihi yerlerimize sahip çıkarak hem ilçe hem ülke turizminin hizmetine sunmada katkı sağlamış olduk.
Daha Temiz Bir Ergani için Çalıştık
Başkan Yalçın "Temizlik hizmetlerimizi en üst seviyelere çıkararak girmediğimiz sokak ve mahalle kalmadı her gün düzenli olarak çöpler alınmakta ve titizlikle çalışmalar yapılmaktadır.Daha hızlı, daha düzenli, daha temiz bir Ergani için üzerimize düşeni yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz köylerde dahil olmak üzere bütün çöpleri alabilmek, daha temiz bir Ergani gerçekleştirebilmek idi ve bunda da çok başarılı olduk.Geçtiğimiz yıl 300 adet konteynır alarak eskiyen çöp konteynırlarının  yerine imkan ölçüsünde merkezi yerlere ve mahallelere  koymaya başladık.Araç parkurumuzu yeniledik. Göreve geldiğimizden bu yana kendi öz kaynaklarımız ile toplam 56 adet araç alarak araç filomuzu güçlendirdik.Yeni bir itfaiye binası halkımıza kazandırarak itfaiye araçlarımızın tümü yeniledik ve yaşanacak olan yangınlara ve olaylara  karşı müdahalede daha modern hale getirdik Bu hizmetlerimiz vatandaşlarımız tarafından büyük takdir ve teveccüh gördü. Bizim dönemimizde yapılanlara baktığımızda geçmiş dönemlerle karşılaştırdığımızda 5 dönemden daha fazla hizmetin gerçekleştirildiği hizmetlerdir. 
Yoksul Vatandaşların Her Zaman Yanında Olduk
Yoksul vatandaşları da unutmadıklarını belirten Yalçın"Bu arada nakit ve gıda ihtiyacı olan vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Onlara nakdi yardım ve gıda desteğimizi hiçbir zaman eksik etmediğimiz gibi yaşlı ve bakıma muhtaç kimseler için talep durumunda ev ziyaretleri yaptık. Bizim haberimiz olduğunda ev ziyaretleri yaparak muhtaç ve yaşlıların ihtiyaçlarını tespit ederek azami derecede giderdik ve çaba sarf ettik.Bu projelerimize köyleri de dahil ederek ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını giderdik. Bunların yanında Ramazan aylarında bilgimiz dahilinde  ihtiyaç sahiplerinin tamamına ulaşılarak onlara iftar ve sahura yetecek kadar evlerine gıda  götürdük.Bu tür sosyal hizmetlerimiz dua alan hizmetler olduğu için bir balgamda diğer hizmetlerimizi de kolaylaştırmıştır.Belediyecilikte maalesef uzak durulan, kaçılan bir iş olan ama ilçemizin en zaruri ihtiyacı olan gerek imkansızlık sebebiyle, gerekse işin vermiş olduğu sıkıntı sebebiyle 5 dönemdir ertelenen büyük altyapı projesine talip olduk. Bu projenin içinde kanalizasyon ve kolektörler, su hatlarının değişimi, yağmur suyu hatları, modern su depoları ve haliyle bunları yaparken de bozulan altyapının üzerine yapılacak olan asfalt ve kaldırım düzenlemeleri. Bu yapılırken, çamuruyla, tozuyla, su kesintisiyle sıkıntı veren bir iş, hem maliyet olarak en yüksek iş ve rakamsal olarak milyonları bulan bir kaynağı gerektiren bir iş, hem de yapıldıktan sonra hiç görünmeyen bir iş ama ilçemizin en zaruri işiydi. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için diye talip olduğumuz bu işte kendimizi düşünmedik. ilçemizi düşündük ve bu işe talip olduk.Bu arada ilk önce acil olan mahallelerden başlayarak birinci etap kanalizasyon, atık su ve kolektörlerle ilgili işe başladık. Kolektörler ve kanalizasyon hatları tamamen bitti. Bu hat çalışmaları bittikten sonra içme suyu şebekesi asbest borularla döşeliydi. Bu hem kanserojen madde içeriyordu, hem de yıprandığı için kaçağa neden oluyordu. Biz toprağa olan kaçağı engellemek ve daha sağlıklı borulardan suyu vermek için, içme suyu hatlarının değişimine talip olduk ve bu da tahminen  toplamda 60  kilometrelik hattan oluşuyordu. Bu eski hatların tamamı 5 yıllık hizmet süremizde yenilenmiş oldu. Tamamlanan bu yerlerle ilgili bağlantıları dahil olmak üzere tamamlandığı için asfalt çalışmasına da başlamış olduk. Yağmur suyu hatlarımızda da belirli bir oranda çalışma gerçekleştirdik. Yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatları tamamlanan yerlerde asfalt yada kilitli  parke taşı ile döşedik. Şehir içerisinde mevcut kenar kaldırımlarını estetik bir şekilde dizayn ederek, kaldırımları genişleterek aynı zamanda kaldırım işgallerini engelleyerek ilçe insanımızın hizmetine sunduk. Biz altyapıya başlarken demiştik, güzellikler sabır ister, sabrınız için teşekkürler, şimdi de diyoruz ki, Ergani halkı bizimle sabrının karşılığını gördü. En azından çarşı merkezi esnafı merkeze yapılan hizmeti gördü ve görmesi dolayısıyla da bize teşekkürlerini, dualarını şahsen ve pankartlarla ifade ettiler. Buda bizlere olan güven ve sevgilerinin bir vefası olsa gerekUzun vadeli rutin borçlarımızın dışında da zaten belediyemizin her hangi bir borcu yok.Biz 5 yıl boyunca bir ekip olarak bu güzellikleri insanımıza yaşatmanın zevkini yaşıyoruz. Büyük altyapı projesi haricindeki hizmetlerimiz daha öncede ifade etmiş olduğumuz gibi 5 dönemde yapılan hizmetlerden daha fazla hizmet bizim dönemimizde yapılmıştır. insanlık adına ve hizmet adına çalışan bir anlayışla vatandaşlarımıza hizmet vermenin zevkini gururunu yaşıyoruz,.Başarılı olmak ve başarıyı paylaşmak adına her zaman vatandaşın yanında olmayı tercih etmişimdir. Vatandaşımızın ayağına gittiğimiz zaman onlardan almış olduğumuz tepkiler son derece olumlu. Almış olduğumuz tepkiler de bizi son derece mutlu ediyor. Halkın terazisi çok hassas. Doğru ile yanlışı,iyiyi ile kötüyü birbirinden ayırt etme konusunda bizim halkımız oldukça hünerli ve hassastır. Görev süremizin bitmesi arefesindeyiz.Vatandaşlarımızın güzel iltifatlarına gittiğimiz yerlerde şahit olmak, halkımızın içerisinde böyle anılıyor olmak doğrusu bize mutluluk, heyecan veriyor. Bizi daha iyi şeyler yapmaya, daha çok çalışmaya motive ediyor.Bizleri her zaman olduğu gibi şimdide  yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan vefakar Ergani halkı başta olmak üzere,sivil toplum kuruluşlarına,köy ve ilçe mahalle muhtarlarına,çalışma arkadaşlarıma ,tüm personellerimize,annelerimize ve özelliklede her kahrımızı çeken gece gündüz demeden her zaman yanımızda olan çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi halka haberdar eden siz cefakar basın mensuplarına çok teşekkür ediyor,büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperek herkese hakkımı helal ediyor,ve herkesinde bana hakkını helal etmelerini istiyorum.
Tüm Ergani halkına buradan hoşça kalın diyerek ve partimizi desteklemeleri temennisinde bulunarak saygı ve selamlarımı iletiyorum.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine