Advert

"Bütün Türkiye için Demokratik A–zgürlük istiyoruz"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Biz demokratik özerklik deyince birileri korkmaya başlıyor ama bu korkulacak değil, gurur duyulacak bir yönetim." dedi.

Bu içerik 3673 kez okundu.
Murat BABACAN
BDP'nin Diyarbakır ilçelerinde başlattığı miting programı çerçevesinde, uzun araç konvoyu ile Ergani'ye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, Ergani Belediye Eş Başkan adayları Ramazan Kartalmış ve Aygün Taşkın, BDP Diyarbakır il Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, BDP'li il ve ilçe yöneticileri, Çermik yolu üzerinde toplanan binlerce kişi tarafından karşılandı. Seçim otobüsüyle ilçe merkezinde bulunan seçim bürosuna ilerleyen BDP heyeti burada halkı selamladı. Burada coşkulu kalabalığa hitaben konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete yüklendi.
"BUNLARIN NE MAL OLDUĞUNU iYi BiLiRiZ"
BDP'li binlerce partiliye seslenen Selahattin Demirtaş: "Biz hak ettiğimiz demokratik bir yönetimi inşa etmek için bu seçime giriyoruz. Bundan sonra iki tane belediyeniz, iki tane parlamentonuz olacak. 30 Mart'la birlikte yeni bir döneme girmiş olacağız. Şu parti bu parti demek istemiyoruz artık. Bunlar hepsi aynı kefede, aynı zihniyete hizmet eden partilerdir. Yıllardır bunların zihniyetinin ne olduğunu anlatıyorduk. Bunların aslında ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Ama batıda tanımayanlar şimdi daha iyi biliyorlar. Bunların asıl dertlerinin rant olduğunu, para olduğunu, koltuk olduğunu zaten biliyorduk. Ayakkabı kutuları ortaya çıksa da biliyorduk, çıkmasa da biliyorduk. Biz bunların ne mal olduğunu iyi biliriz." 
"HANGi YÜZLE OY iSTiYORLAR"
 "Şimdi Ergani'de bu partilerden siyaset yapmak isteyen arkadaşlara buradan sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun cüzdanınıza değil. Bir kez daha düşünün, gelip burada AKP'ye oy isteyeceksiniz. Bu halk büyük bir soykırım mücadelesinden geçerek bu günlere geldi. Sizin bugün aday olup onlar adına oy istediğiniz partiler, yıllarca bu halka kan kusturdular. Şimdi siz gelip bu partilere bu halktan oy isteyeceksiniz. Ergani halkı onlara sorsun, desin ki; sen önce Roboski'nin hesabını ver. On bin arkadaşımızı zindanlara tıktılar. Sonrada gelip burada insanlardan oy isteyecekler. Hangi yüzle gelip oy istiyorsunuz diye onlara hesap sorun. Burunlarından fitil fitil getirin. 30 Mart'a kadar o kadar iyi çalışın ki bir sonraki seçime girecek yüzleri kalmasın, buradan aday çıkamasın."
"GÖLGE ETMEYiN BAŞKA iHSAN iSTEMEYiZ"
"Sizin bir yıl içerisinde devlete ödediğiniz vergi, Ergani'ye yarıya yarıya ancak geri dönüyor. Yani devlet sizden iki vergi alıp bir yatırım yapıyor. Biz diyoruz ki, hiçbir şeye karışmayın. Ankara'dan para da istemiyoruz. Çaldığınız paralar da haram olsun, bize karışmayın biz kendimizi yönetiriz. Buradaki bütçe de bize yeter, buradaki kadro da bize yeter. Yeter ki bize dokunmayın; gölge etmeyin başka da ihsan istemiyoruz."   
 "KENDi KENDiMiZi YÖNETECEĞiZ"
"Kendi özgürlüğümüzü kendimiz inşa edeceğiz. Kendi parlamentomuzu kuracak, kendi kendimizi yöneteceğiz. Ankara'nın köhne zihniyetine muhtaç değiliz. Biz sadece buradaki Kürtler için demiyoruz. Bütün Türkiye için demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Biz diyoruz ki, bir belediye başkanı bile bir kenti tek başına yönetemez. Bu yüzden eş başkanlık sistemini hayata geçiriyoruz. Belediye meclisleri de yetmez; halk meclisleri, sivil toplum örgütleri, kadın meclisleri, gençlik meclisleri, muhtarların meclisleri ve tabi ki esnaflar, bütün bunların görüşünü almadan tek başınıza bir ilçeyi bile yönetemezsiniz. işte bunun adı demokratik özerkliktir. Bir Başbakan 77 milyonu tek başına ben yönetirim diyor, bundan korkmuyorlar. Biz demokratik özerklikten bahsedince türleri diken diken oluyor. Bunun korkulacak değil, gurur duyulacak bir metot olduğunu uygulaya uygulaya bütün Türkiye'ye göstereceğiz" şeklinde konuştu.  
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı