Advert

Endüstri Meslek Lisesinin TAœBiTAK Başarısı

TAœBiTAK tarafından düzenlenen 45. Orta öğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına 3 proje ile katılan Ergani Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Lütfü Gün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2 proje ile Ergani'yi bölgede temsil etme hakkı kazandı.

Endüstri Meslek Lisesinin TAœBiTAK Başarısı
Bu içerik 3697 kez okundu.
Malatya'da gerçekleştirilecek olan bölge elemelerinden umutlu olduklarını belirten okul müdürü Gürkan Beyaz, hedeflerin finalde yarışmak olduğunu söyledi.
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projelerinden Bölge sergisine davet edilen projeler belli oldu. Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapıldı. Başvuru yapan projelerden bin 293 proje bölge sergisine davet edildi.
ilçemiz okullarından Ergani Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Lütfü Gün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi alanı öğrencilerinin hazırlamış olduğu 3 projeden 2'si bölge sergisine davet edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Lütfü Gün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Gürkan Beyaz; "Öğrencilerimizin gayretleri sonucu 2 projemiz TUBiTAK bölge sergisine davet edilmiştir. Diyarbakır geneli 15 proje Malatya bölgesinde yapılacak sergiye katılmaya hak kazanmıştır. Ergani ilçemizde ise bilgisayar alanında okulumuz tarafından hazırlanan "güvenli okul" ve "E-TKY (elektronik tabanlı toplam kalite yönetim sistemi)" projeleri bölge sergisine davet edilmiştir. Projenin hazırlanmasında büyük bir özveri ile çalışan Bilişim Teknolojileri alanı öğretmeni Mesut Özer ile öğrencileri Muhammet Çelik, Mehmet Yusuf Kınık ve Ramazan Aslan'ı tebrik eder bölge sergisinde başarılar dilerim" şeklinde konuştu. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde derece  alan öğrenci ve danışmanlara başarı belgesi ile para ödülü verilecek. Birincilere  3 bin TL, ikincilere 2 bin 500 TL, üçüncülere 2 bin TL para ödülü verilecek.  Teşvik ödülü ise  bin 500 TL olacak. Öğrenciler YGS'ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece  aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece  ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Uluslararası proje  yarışmalarına TÜBiTAK tarafından gönderilecek projeler de final yarışmasında  belirlenecek. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine