Advert

YILDIZç™DAN ERGANi HABERç™E ZiYARET

Yaklaşık 3 ay önce ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Yasin Yıldız, gazetemizi ziyaret etti. Aynı zamanda Diyarbakır Yeşilay Dernek Başkanlığını da yürüten Yıldız, Genel Yayın Yönetmenimiz Esat Taştekin ile bir araya gelerek, görev süresince yürüttüğü ç

YILDIZç™DAN ERGANi HABERç™E ZiYARET
Bu içerik 4683 kez okundu.

 

Son zamanlarda, Milli Eğitim Müdürlüğünden başka bir kuruma geçiş yapacağı iddialarını yalanlayan Yıldız, “Ergani’ye geldikten sonra buradan ayrılıp başka bir yere gitme gibi bir talebim olmadı. Ergani ile ilgili bir sıkıntım yok. Burada gayet huzurluyum, daha yapacak çok işimiz var. Burada iş akışı ve sorunlar çok fazla. Biz de bu sorunları çözebilmek için buraya talip olduk. Yapabileceğimizin en iyisini yapabilmek için buradayız” diye konuştu.

“GAYRET iÇiNDEYiZ”

            Ergani’deki görevinde 3 aylık süreyi geride bırakan Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, görev süresince yürüttüğü çalışmaları Ergani Haber’e değerlendirdi. Göreve geldiği günden bu yana merkez ve köylerde bulunan okulları sık sık ziyaret ettiklerini belirten Yıldız, “Ziyaretlerimizde genellikle öğretmenlerimizle bir araya gelerek öğrencilerimizin eğitimlerinde ve öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarının asgariye indirgenmesi noktasında azami gayret göstermekteyiz. Bu çalışmalarımızı bireyselleştirdiğimiz zamanlar olmuştur. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse; yapmış olduğumuz okul ziyaretlerinin biri sırasında okul önünde karşılaştığım Ömer adında bir kardeşimizin bir dönemden sonra okulu bıraktığını müşahede ettik. Kendisiyle yatığımız sohbet sonucunda küçük kardeşimizin okumaya hevesli biri olduğunu görmüş olduk. Kendisinde okumayla alakalı gördüğüm bu ışıktan dolayı eğitimine devam etmesi yönünde kendisinden söz aldıktan sonra onu Sezai Karakoç ilköğretim okuluna götürerek yeniden eğitimine devam etmesini sağladık. Bu kardeşimiz şuanda eğitimine devam etmektedir. Bu tür bireysel konularda bile büyük bir gayret içinde eğitime hizmet ediyoruz” dedi.  

“FiZiKi ALTYAPI BOZUK”

            Ergani’de eğitim konusunda büyük bir potansiyel olmasına karşın birikmiş sorunların bulunduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, bu sorunların başında fiziki altyapı yetersizliği olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Ergani’deki eğitim potansiyelini daha iyiye çevirebilmek için büyük bir gayret içindeyiz. Ancak önümüzde fiziki alt yapı eksiklikleri nedeniyle büyük engeller var. Bunun en büyük örneği, Mehmet Akif ilköğretim okuludur. Bilindiği üzere yıkım aşamasında olan bir okulumuzdur. Buna paralel olarak şuanda yatırım anlamında 24 derslikli bir ilköğretim okulu, yine 24 derslikli bir Anadolu lisesi ve 8 derslikli bir anaokulu projeleri bu yılki yatırım programına alınmış durumda” diye konuştu.

“KESiNTiSiZ EĞiTiM 28 ŞUBAT DAYATMASIDIR”

            Eğitimde 4+4+4 formülünün hayata geçirilmesi konusunu da değerlendiren Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, kesintisiz eğitimin 28 Şubat sürecinin bir ürünü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kesinsiz eğitimden kesintili eğitime geçiş, uzmanların görüşüne göre pedagojik olarak daha uygun bir yöntemdir. Ben bu konuyu kişisel olarak toplumsal değerler üzerinden değerlendirmek istiyorum. Biz Müslüman bir toplum olmamız hasebiyle biz Hıristiyan mahallesinde helal et satma derdinde değiliz. Biz, kendi toplumumuzda kendi dinamiklerini sağlama düşüncesi içinde olan bir fikri savunuyoruz. Dolaysıyla çocuklarımızın okullarda dini eğitim alması konusunda hiçbir beis görmüyorum. Çünkü bu çocuklara siz dini ve ahlaki değerleri vermediğiniz zaman, bu çocuklar yarın karşınıza birer balici, birer kapkaççı veya tinerci olarak karşımıza çıkar. Bu sefer toplum olarak diyeceğiz ki niye böyle oldu. Bugün Avrupa teknik olarak bizde ileri durumda olmasına karşın manevi olarak büyük bir boşluk içindedir. Manevi boşlukta olan toplumlar mutsuz toplumlardır. Özetle 28 Şubat’ın bir dayatma unsuru olan günümüz eğitim sisteminin yerine, kesintili eğitim sisteminin getirilmesinden yanayız” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var