Advert

Son Meclis toplantısı duygulandırdı

Yalçın: Hiçbir karar halkın onayı almadan alınmadı

Son Meclis toplantısı duygulandırdı
Bu içerik 3129 kez okundu.
Ergani Belediyesi’nin 2014 yılının son meclis toplantısı düzenlendi. 2014 yılının son toplantısında meclis üyelerine hitap eden Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, 5 yıllık süre içerisinde yapılan çalışmalardan teşekkür etti.
Sizlerden ayrılmak zor
5. yılın son meclis toplantısını yaptıklarını hatırlatan Başkan Yalçın, “Sizler ile iyi kötü günlerimiz geçti, sizlerden ayrılmak zor. Ben başkanlıktan ayrıldığımdan değil burada ki değerli arkadaşlarımdan dolayı üzgünüm. Bütün encümen arkadaşlarıma emeklerinden dolayı başta şahsım adına belediye başkanlığı adına çalışmalarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ola ki istemeyerek toplantılarda bir kırılma olmuşsa hepinizden özür diliyorum” dedi.
Yalçın, Belediyenin beş yıl içerisinde yaptığı çalışmalarda kendisinin payı olduğu kadar Meclis üyelerinin de payı olduğunu vurgulayarak, “Bütün meclis kararlarımız oy birliği ile geçmiştir bundan daha güzeli vardır. Allah bundan sonra ki dönemlerde yar ve yardımcınız olsun. Tabi ki hizmet etmek bambaşka bir anlayıştır. Bir kendine hizmet etmek var, bir de halklara hizmet etmek var. Biz sadece bu halka hizmet etmek için buraya geldik. Ve şükürler olsun halk arasında gezdiğimiz zaman başımız dik geziyoruz” Diye konuştu.
En fakir belediyesi iken, şimdi en iyi belediyesi olduk
Belediyenin bölgenin en fakir belediyesiyken, bölgenin ekonomik anlamda en iyi belediyesi haline geldiğine değinen Yalçın, “Buda başarılı bir belediyecilik yaptığımızın ispatıdır. Türkiye de memurlar sendikasına borcu olmayan tek ve örnek bir belediyedir. Bugün itibari ile 5 yıl sonra yapılan bu hizmetlerden sonra, alınan 56 araçtan sonra, alt yapısı biten bir ilçe teslim ediyoruz. Parklar, yollar, ışıklandırmalar, ağaçlandırmalar buna rağmen biz bu belediyeyi bölgede en az borcu olan belediyeyiz. Aynı zamanda bununda gururunu yaşıyoruz. Aldığımız kararlar beldiye meclisimize gelmeden sonra bir bütün mahalle sakinleri ile alınan ortak karardan sonra gelip burada sizleri paylaşıyorduk. Hiçbir kararımız halkın onayı olmadan alınmamıştır. Her zaman söylemişizdir, bir belediyeyi bir insan tek başına yönetemez, belediye akli selim olan güzel insanlarla ortak yönetilir. Yeni gelen yönetime Borçsuz bir belediye devrediyoruz. Buda hepimizin bir başarısıdır” şeklinde konuştu.
Yalçın, helallik istedi
“Bu benim son olarak meclise yaptığım bir veda konuşmasıdır” diyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hakkınızı helal edin. Bundan sonra ki hayatınızda Allah yolunuzu açık etsin. inşallah gelecekte Çatışma ve savaş ortamlarının olmadığı, zindanların boşaldığı, barışın hakim olduğu, bir coğrafyada yaşamak dileği ile hepinizi sevgiyle saygıyla hürmetle selamlıyorum. 5 yıllık süre zarfında sesimizi halka duyuran basın emekçilerine şahsım adına ve kurumum adına teşekkür ediyor hürmetlerimi sunuyorum”
Çiçek: Acı ve tatlı günlerimiz oldu
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çiçek ise, Beş yıllık sürecin son toplantısını yaptıklarını hatırlatarak, “Bu beş yıllık süreç içerisinde belediyemizde yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu toplantıda hepinize saygılarımı sunarım. Bu süreç içerisinde acı, tatlı günlerimiz oldu herhangi bir yanlıştan dolayı sizden özür dilerim hepinize saygı sevgi muhabbetle selamlıyorum” dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi