Advert

ANNESiNiN iNTiKAMINI KAYNANASINDAN ALDI

Ergani ilçesi'nde boşanma davası süren eşi eski uzman çavuş Mehmet Karadayı'nın annesi Besra'yı öldürüp babası Ekrem Karadayı'yı da yaraladığı iddiasıyla yakalanan Melek Karadayı tutuklandı. ifadesinde silahlı saldırıyı baskı altında gerçekleştirdiğini sö

ANNESiNiN iNTiKAMINI KAYNANASINDAN ALDI
Bu içerik 3577 kez okundu.
Murat BABACAN
Ergani ilçesinde 2 yıl önce eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle sığındığı baba evinde kocasının evi bombalaması sonucu babası yaralanan, annesini de kaybeden Melek Karadayı, kaynanasını ve kayınpederini kurşun yağmuruna tuttu. Annesinin intikamını kaynanası Besra Karadayı'yı öldürerek alan gelin tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan dehşet saçan Melek Karadayı'nın ifadesi doğrultusunda gözaltına alınarak savcılığa sevk edilen babası Çuço Çalar da "azmettirmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GELiN DEHŞET SAÇTI
Sağlık sorunlarından dolayı 2010 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri uzman çavuş kadrosundan malulen emekli olduktan sonra memleketi Ergani ilçesine yerleşen Mehmet Karadayı, amcasının kızı olan 12 yıllık eşi Melek Karadayı ile şiddetli geçimsizlik yaşadı. Melek, 2 yıl önce Yeniköy'de yaşayan ailesinin evine sığındı. Bunu hazmedemeyen damat Mehmet Karadayı, evi silah ve bomba ile bastı. Saldırıda kaynana Edibe Çalar'ı öldüren ve kayınpeder Çuço Çalar'ı yaralayan damat Karadayı hakkında 9 kez müebbet istemiyle dava açıldı. Olaydan sonra babasının evinde yaşamaya başlayan 3 çocuk annesi Melek Karadayı, dehşet saçtı. Önceki gün sabah saatlerinde ilçe merkezinde yaşayan kayınpeder ve kaynanasının evine giden Melek, tabanca ile kurşun yağdırdı. Saldırıda kaynana Besra Karadayı (63), hayatını kaybederken kayınpeder Ekrem Karaday'ı ise yaralanarak Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Güvenlik güçleri olay sonrası Melek Karadayı'yı gözaltına aldı. 
"SEViNCiMiZ KURSAĞIMIZDA KALDI"
Olayda kolundan yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ifadesi alının kayınpeder Ekrem Karadayı: "Sabah kahvaltı yaptığımız sırada telefonum çaldı. Arayan kişi uzun süredir görüşmediğimiz gelinim Melek'ti. Telefonu açtıktan sonra bana 'Diyarbakır'a gidip kocamla görüşe çıkalım cezaevinden çıkması için ifademi geri alacağım' dedi. Ben de buna çok sevindim. Sevinçten ötürü eşim Besra ilk olarak apartmandan dışarı çıktı. Melek, silahla ateş etti. Kurşunların isabet etmesiyle eşim Besra olay yerinde hayatını kaybetti, ben kaçarken kolumdan yaralandım" dedi.
CiNAYETTEN ÖNCE ATIŞ TALiMi YAPMIŞ
Annesinin intikamını almak için evinin önünde pusu kurarak kayınvalidesini öldüren, kayınpederini de yaralayan Melek Karadayı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemede verdiği ifadesinde suçunu kabul eden Melek Karadayı, cinayeti işlemeden bir gün önce ikamet ettiği Yeniköy'de bulunan kırsal alanda atış talimi yaptığını söyledi.
CiNAYETi BABASI AZMETTiRMiŞ
işlediği cinayetin ardından gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkartılan Melek Karadayı, mahkemede verdiği ifadede suçunu kabul ederek şunları söyledi: "Eski eşim Mehmet Karadayı, 2012 yılının Kasım ayında annemi öldürmüş, babamı ise yaralamıştı. Olayın ardından eşim Mehmet'ten boşandım. Bu olaydan sonra babam beni intikam alma noktasında sürekli uyararak, bana kayınpeder ve kayınvalidemi öldürmem gerektiğini, aksi halde üç tane çocuğumu kendisinin öldüreceğini söyleyerek bu konuda sürekli baskı yapıyordu. Cinayetten bir gün önce babam bana bir tabanca vererek köyde atış talimi yaptırarak silahı nasıl kullanacağımı gösterdi. Bu arada kayınpederim, kayınvalidem ve kaynım Cengiz beni sık sık telefonla arayarak eski eşim Mehmet'e yönelik şikâyetimden vazgeçmemi istiyorlardı. Babamın baskısı üzerine olay sabahı kaynım Cengiz'i telefonla arayarak onlara ifademi değiştirebileceğimi söyledim. Ardından babam beni kullandığı araba ile kayınpederimin evinin önüne getirdi. Kayınvalidem ve kayınpederim dışarı çıkarak yanıma geldiler. Biraz konuştuktan sonra kendilerini itekledim ve daha sonra babamın bana söylediği "onları öldüreceksin yoksa çocuklarını öldüreceğim" şeklindeki tehditleri aklıma geldi. Bu anda kendimi kaybettim ve çantamdan çıkardığım silahla ateş ettim" şeklinde konuştu. Mahkeme, Melek Karadayı'yı kayınvalidesi Besra Karadayı'yı tasarlayarak kasten adam öldürme ve kayınpederi Ekrem Kara dayı'yı tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlarını işlediğine hükmederek tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine gönderdi. 
BABA VE DÖRT KARDEŞ ADLiYEYE ÇIKARTILDI
Öte yandan dehşet saçan Melek Karadayı'nın ifadesi doğrultusunda babası Çuço Çalar da "azmettirmek" suçundan oğulları Hasan, Hüseyin ve Mikail Çalar ile birlikte gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiler. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen sanıklardan baba Çuço Çalar tutuklanırken, oğulları ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak