Advert

BDP Seçim Bürosunu Açtı

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren BDP Ergani ilçe örgütü, ilçenin üç farklı noktasında seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde kalabalık kitleye hitaben konuşan BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman

BDP Seçim Bürosunu Açtı
Bu içerik 3179 kez okundu.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe teşkilatının Ergani'de üç ayrı noktada yaptığı seçim bürolarının açılış törenine binlerce partili katıldı. BDP Diyarbakır il eş başkanı Zübeyde Zümrüt yaptığı konuşmada, "Şimdiden 31 Mart akşamının sonucunu kutluyoruz. Ergani halkı kazanmıştır. Ama biz yine gece gündüz demeden, çalmadığımız kapı bırakmadan çalışmalıyız. Kendi yönetimimizi inşa etmek için büyük bir çaba içerisinde olmalıyız. Bu tablo karşısında şunu diyebilirim ki, yerel seçimin en büyük heyecanını burada yaşıyoruz" dedi. 
Ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ise yaptığı konuşmada; "Yıllarca bu halkın kimliği, dili, kültürü için mücadele ettik. Mahkemelerde bile bize Türkçe konuş ifadeni ver diyorlardı. Biz de diyorduk ki, hayır, biz ana dilimizle, o tatlı dilimizle konuşacağız. Sizin mücadeleniz sayenizde, sahiplenmenizle şimdi herkes kendi ana diliyle konuşabiliyor. Bu ülkede sadece Kürtler değil, bu ülkede yaşayan herkes sizin o temiz mücadeleniz sayesinde kendini ifade edebiliyor" dedi.
"BU SEÇiMDE KADERiMiZE OY VERECEĞiZ" 
30 Mart tarihinde Kürtlerin kendi kaderine oy vereceğini söyleyen Fırat Anlı, "Geleceğimize, özgürlüğümüze oy vereceğiz. Biz özgürlüğü sadece kendi topraklarımızda özgürce yaşamayı ifade etmiyoruz. Bu coğrafyada kardeşçe yaşamayı ifade ediyoruz. Amed bir başarı öyküsüdür. Bu başarı öyküsünde en büyük rol sizindir. Belki hizmette yetersiz kaldık ama size asla haksızlık etmedik, hakkınızı da yedirtmedik. Bu da sizin başarılarınız sayesindedir. Türkler, Kürtler, Aleviler, hepimiz artık tarih sahnesine çıkmanın ve tarih yazmanın arefesindeyiz. Biz, Qamışlo, Kerkük, Mahabad ve Amed'e beraber yürüyeceğiz, beraber başaracağız. Biz, bu seçimde hem belediyecilikte hizmetimizi hem de ortak yaşam mücadelemizi ortaya koyacağız" diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı