Advert

HAœDA-PAR'dan Aday Tanıtımı

Hür Dava Partisi Ergani ilçesinde kalabalık bir katılım ile Belediye Başkan Adayını tanıttı. Tanıtım programlarına HAœDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, HAœDA PAR ilçe Başkanı M.

HAœDA-PAR'dan Aday Tanıtımı
Bu içerik 3224 kez okundu.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz yaptı. Konuşmasının başında programa katılanları Kürtçe, (Kurmancî, Zazakî) Türkçe ile selamlayan Yılmaz, "Hür dava partisini sizlerin ihtiyacı üzene kurduk. Hür Dava Partisi'nin hür adaylarıyla, hizmet aşkıyla dolu adaylarıyla karşınızdayız. Şunu unutmayın ki bu halka hizmet, kendi halkına hizmet hak yolda, hakka hizmettir. Bu bir ibadettir. Biz bu şuur ve bilinçle karşınızdayız. Bizler şehirlerimizi seviyoruz, bizler insanlarımızı seviyoruz, bizler hemşerilerimizi seviyoruz. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Eğer sevdiğine hizmet etmiyorsa o sevgi yalandır, o sevgi sahtedir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Bu güne kadar halka hizmet ettiğini söyleyenler maalesef hizmet etmediler. Bu halka kan, gözyaşı, bu halkın arasına fitne fesat sokmaktan başka bir şey yapmadılar" dedi. 
"Belediyenin Malını Yetim Malı Gibi Koruyacağız"
Bugüne kadar bu halkı yönetenlerin halka hizmet etmediğini vurgulayan Yılmaz; "Denenmişleri denemekte fayda yoktur. Denediniz ve gördünüz. inşallah HÜDA PAR hizmet için geliyor. Yerellerde hizmet edeceğiz. Siyasetimizi de meclislerde yapacağız. Belediye başkanlarımızın siyasi kimliği olacak. Ama belediye başkanı olduktan sonra o halkın belediye başkanı olacak. Kendisine oy verene de vermeyene de hizmet edecek. Müslime de gayri Müslime de aynı şekilde davranacak. Adil bir şekilde davranacak. Hizmet noktasında ayrımcılık yapmayacak. Yandaşlık olmayacak. Belediyenin malı kimseye peşkeş çekilmeyecek. Çünkü belediyeler halkın malıdır ve yetim malı gibi korunmaya ihtiyacı vardır. Bizler yetim malının ne olduğunu bilen bir inancın sahipleriyiz. Bizler belediye malını yetim malı gibi koruyacak ve hizmet olarak sizlere geri dönmesini sağlayacağız. Kardeşlerim. Bugün burada söylediklerimiz yapacağımız şeylerdir. Bizler yapamayacağımız şeylerin vaadinde bulunmayız" ifadelerini kullandı. 
 "Bölge Halkı Rehin Alınmıştır"
Geçtiğimiz günlerde Lice'de Hüda Par ve BDP'liler arasında yaşanan kavgaya değinen Yılmaz; "Bizler Lice ilçesine gittik. Esnafımız ziyaret ettik. Esnafın gözündeki o umudu, o bakışı orda gördük, yakaladık. O umutsuzluğu, o çaresizliği gördük. Oradaki bazı guruplar halkın Hür Dava Partisiyle tanışmasını engellemek için konvoyumuza saldırdılar. Bir de en yetkili ağızdan Lice'ye provokasyon amacıyla geldiğimiz, Lice halkının bizi istemediklerini söylüyorlar. Kimin bu halka hizmet ettiğin, kimin bu halkın kurtuluşu, refahı için çalıştığını halkımız biliyor. Bizler Kürt halkının Müslüman Kürt halkın gerçek temsilcileriyiz. Bize oy verenler bizleri yanlarında, görecek. Oy verdiğini yanında görecek. Oy vermediği, tanımadığı, yerli olmayan, dışarıdan devşirme taşımalarla bu halkın inancına saygısı olmayan, bu halkın sıkıntılarını yaşamamış, ilçelerinde, köylerinde yaşamamışlarla tanışmayacak" ifadelerine yer verdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine