Advert

BDP'den Köy Ziyareti

BDP Ergani ilçe A–rgütü ve Ergani Belediye eş başkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında Siverek yolu üzerinde bulunan köyleri ziyaret etti.

BDP'den Köy Ziyareti
Bu içerik 3480 kez okundu.
Ziyaretlere, BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman, Ergani Belediye Eş Başkan Adayları Ramazan Kartalmış ile Aygün Taşkın, BDP ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
BDP'liler Yeniköy (Bîraomê) köyünde coşkuyla karşılandı. Karşılamada slogan ve zılgıtlar eşliğinde çekilen halayın ardından konuşan köy muhtarı irfan islan, sistemin yıllardır kendilerini boş vaatlerle kandırdığını belirterek, "Biz yıllarca sistemin partilerinin yanında yer aldık. Onlarla çalıştık. Artık sistem partilerinin bu halka bir faydasının olmadığının farkına vardık. Bu barış sürecinde gençlerimizin ölmemesi için, annelerin ağlamaması için biz köy halkı olarak BDP'ye çalışacağız. Artık bir torba makarna ve kömürlerine kanmıyoruz" dedi. BDP'liler daha sonra Karacalar (Bîrarexê), Karaburçak (Tirwaqî) ve Sarıkaya (sarqaq) köylerinde gerçekleştirdikleri toplantılarla halkla bir araya geldi. Toplantılarda yurttaşların sorunlarını dinleyen BDP'liler, Büyükşehir Yasasına ilişkin bilgilendirme yaptı. Toplantılarda konuşan Ergani Belediye Eş Başkan Adayı Kartalmış, "Biz artık kendi sorunlarımıza kendimiz çözüm bulacağız. Ortak kararlarla kendimizi yöneteceğiz. Yıllardır sistemin boş vaatleriyle kandırıldık. Ama halkımız artık buna dur diyor. Barış sürecini birlikte götüreceğiz. Ve bunu da 30 Mart günü herkese göstereceğiz" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine