Advert

Eğitimde Seferberlik Yılı

Ergani Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, ilçedeki derslik ihtiyacının karşılanabilmesi ve mevcut okulların teknik donanımlarının arttırılarak eğitimde kalitenin yükseltilmesi için 2014'ü eğitimde seferberlik yılı ilan ettiklerini söyledi.

Eğitimde Seferberlik Yılı
Bu içerik 3197 kez okundu.
ilçe genelinde yaşanan derslik sıkıntısını gidermek için seferber olan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri dağ-taş demeden yapımı devam eden okul inşaatlarını gezerek incelemelerde bulunuyor. Merkeze bağlı Akçoban Köyüne giden Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ile Şube Müdürü Zülküf Yaman, yürütülen çalışmaları yerinde incelediler. Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için hedeflerin olması gerektiğinin altını çizen Atabey, en büyük hedefinin Ergani'yi eğitimde özlenen noktaya getirmek olduğunu söyledi.
ERGANi'YE ASLAN PAYI
Göreve geldiği dönemden bu yana eğitim alanında önemli projelerin hayata geçirilmesinde başarılı çalışmalar hayata geçiren ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Ergani'de hayata geçirilecek okul projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu yıl Ergani'de 14'ü köylerde olmak üzere toplamda 31 okul projesinin programa alınarak çalışmalara başlandığını söyledi. Ergani'de inşa edilecek 31 okul projesinin programa alınmasında ve hayata geçirilmesinde başta Bakanlık olmak üzere, Diyarbakır Valiliği ve ilçe Kaymakamlığından büyük destek aldıklarının altını çizen Milli Eğitim Müdürü Atabey, "Bu yıl, okullarımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha nitelikli mekânlarda yapılabilmesi için büyük bir gayret ortaya koyacağız. ilçemizdeki derslik ihtiyacının karşılanabilmesi ve mevcut okulların teknik donanımlarının arttırılarak eğitimde kalitenin yükseltilmesi için 2014'ü eğitimde seferberlik yılı ilan ettik. Ergani gelişen bir ilçemiz. Gün geçtikçe ilçemizdeki okul ihtiyacı artarak devam ediyordu. Bu ihtiyaçları da yerinde ve zamanında tespit ederek ciddi bir çalışma yürüttük. Çalışmalarımız sonucunda, Diyarbakır ilçeleri arasında aslan payını ilçemiz alarak Ergani'ye eğitim kampusunun de içinde olduğu 31 okul kazandırıyoruz. Bu projeler içinde, geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanan köylerde bulunan 4 okulun, merkezde de 1 anaokulunun geçici kabulünü yaparak teslim aldık. Ergani'de başlattığımız eğitim seferberliği çerçevesinde inşa edilecek okulların sayısına baktığımızda bunu bir milat olarak kabul etmemiz gerekiyor. 200'ü eğitim kampusunun içerisinde, 200'ün üzerinde de merkez ve köylerde olmak üzere; 400 dersliğe yakın okul yaptırılacak. Bu projenin içinde şuan ziyaret gerçekleştirdiğimiz Akçoban Köyü de var. 70 hanelik bir köyümüz olan Akçoban Köyümüzde toplamda 96 öğrencimiz var. Şuanda birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla eğitim verilen bu köyümüzün derslik ihtiyacının karşılanabilmesi için yatırım programına aldığımız ek derslik inşaatında ihale sürecine girdik. Yeni yapılacak 3 derslikli okulumuzun bu yıl tamamlanmasıyla birlikte birleştirilmiş sınıf uygulaması sona erdirilecektir" diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine