Advert

BDP'de Aday Belli Oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), yapılan görkemli aday tanıtım töreninde Avukat Ramazan Kartalmış'ı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.

BDP'de Aday Belli Oldu
Bu içerik 3642 kez okundu.
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partiler adaylarını belirlemeye başladı. Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen ilçelerin başında gelen Ergani'de Son 3 dönemden buyana açık ara farkla Ergani Belediyesini elinde tutan BDP'nin Belediye Başkan Adayı Avukat Ramazan Kartalmış olurken, Eş Başkan adayı ise Aygün Taşkın olarak belirlendi. Görkemli bir törenle ismi açıklanan Belediye Başkan Adayı Ramazan Kartalmış, BDP olarak Ergani'deki belediye seçimini büyük bir farkla tekrar kazanacaklarına inandıklarını belirterek, kazandıkları takdirde; demokratik özeklik modelini hayata geçireceklerini söyledi. 
HEYECAN BAŞLADI
Aylar öncesinden Ergani'de kaynamaya başlayan siyaset kazanı henüz aday adaylığı sürecinde kızışmaya başladı. Keza, favori gösterilen BDP ile AK Parti arasında adeta aday bolluğu yaşandı. Yerel seçim sürecinde aday adaylığına en çok başvuru yapılan ilçe olan Ergani'de BDP'ye 20'nin üzerinde başvuru yapılırken, AK Parti'ye ise 15 kişi aday adaylığı için başvuruda bulundu. ilçede kıyasıya bir yarış içerisine girecek olan siyasi partiler, başvuran aday adayları içinden vitrine çıkarılacak isimleri belirlemek için haftalarca ince eleyip sık dokudu. Yapılan çalışmalar sonucunda BDP cephesinde Avukat Ramazan Kartalmış aday olarak gösterilirken, AK Parti'de ise resmi olmamakla beraber Vahit Güvensen ismi öne çıkıyor.   
YILMAZ; "SEÇiM KAYGIMIZ YOK"
BDP Ergani Belediye Eş Başkan adaylarının açıklandığı törende konuşan BDP Diyarbakır il Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz, BDP olarak Ergani'de seçim kaygılarının olmadığını söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ergani'de seçim kaygımız asla yoktur. inancımız şudur ki, dün birdik bugün iki olduk. Çünkü bu halk en zor dönemde bile başarıyla çıkmıştır. 2014 seçimine normal bir seçim olarak bakmıyoruz. Bu seçim, Kürt halk önderinin özgürlüğü ve Kürt halkının özgürlüğü için final seçimi olacak. Kürt halkı demokratik özerk Kürdistan'ın temellerini atacak, kendi sistemini kendisi oluşturacak. Bu seçimle birlikte artık eş başkanlık sistemi ile belediyelerde yeni bir sistem oluşturulacak" dedi.
"DEMOKRATiK ÖZERKLiĞi HAYATA GEÇiRECEĞiZ" 
BDP'nin bu dönem seçime gireceği isimler olan Avukat Ramazan Kartalmış ve Eş Başkan Aygün Taşkın, BDP olarak büyük bir zafer kazanarak demokratik özerklik yerel yönetim anlayışını hayata geçireceklerini söylediler. Başkan Adayı Avukat Ramazan Kartalmış yaptığı açıklamada; "Bugüne kadar mensubu olduğum siyasi anlayışın genel ideolojik ve politik çizgisine uygun bir şekilde davranmaya çalıştım. Partim ve hareketime beni bu göreve layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Onların bana verdiği bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. Bu süreç bittiğinde eminim ki büyük bir farkla burayı tekrar kazanacağımıza inanıyorum. Partimizin ideolojik anlayışına göre bir yerel yönetim modeli hayata geçireceğiz" dedi. Eş Başkan Aygün Taşkın ise; "Biz bu dönem demokratik özerkliği halkımızla birlikte inşa edeceğiz. Tüm halkımızı serhıldanlarla coşkulu bir şekilde seçimlerde alanlarda göreceğiz. Bizler kadın olarak önderliğimizin çizgisinde olacağımızın sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu.
RAMAZAN KARTALMIŞ ÖZGEÇMiŞi: 
1975 Diyarbakır Dicle doğumlu Ramazan Kartalmış, ilk ve Orta öğrenimini Ergani'de tamamladıktan sonra Liseyi Balıkesir'de tamamladı. 1997 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladıktan sonra Ergani ilçesinde serbest avukatlık yapmaya başladı. Bu süreçte, 2004 yılında HADEP ilçe Başkanlığı ve 2008 yılında DTP ilçe Başkanlığı yaptı. Kartalmış, Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak