Advert

Başkanlar açlık grevinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt halkının talepleri kabul edilmediği müddetçe Kürt sorunun 30 yıl daha çözülmeyeceğini söyledi.

Başkanlar açlık grevinde
Bu içerik 4564 kez okundu.

KCK tutuklusu BDP milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Gülser Yıldırım’ın cezaevinde başlattığı açlık grevine destek vermek için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda BDP’li seçilmiş 2 günlük açlık grevine girdi.

Burada bir konuşma yapan Osman Baydemir, “Kürt halkının kimlik, dil ve statü talebi kabul edilmediği müddetçe bu sorun var olamaya devam edecektir. Bu sorunun yegane çözümü varsa Kürt halkının kendi coğrafyasında Türk halkı ve diğer etnik kimlikler ile birlikte özgürce yaşamasından geçiyor ”dedi.

Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öcalan cezaevinde bulunduğu müddetçe Kürt halkı içerisinden başka bir lider çıkarmanız beyhudedir. Öcalan cezaevinde bulunduğu müddetçe Kürt halkı ihanet etmeyecektir. Şeyh Sait ve Seyit Rıza ihanete uğradı. Ama onlardan sonrakiler asla ve asla ihanete uğramayacaklar. Güvensizlik yaratarak, tecrit politikası uygulayarak, askeri operasyonlar gerçekleştirerek Kürt sorunu 30 yıldır çözülmedi 30 yıl daha sürse yine çözülmeyecektir. Yegane çözüm var oda müzakere masasıdır.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var