Advert

Yalçınç™dan Otogar Müjdesi

9 ay önce hayata geçirilen ve yapımı için Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın tarafından sözü verilen 73 bin metre kare alan üzerinde yapılacak olan yeni şehirlerarası Ergani otobüs terminalinin projesi iller Bankası tarafından onaylandı.

Yalçınç™dan Otogar Müjdesi
Bu içerik 3346 kez okundu.
Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, 9 ay önce hayata geçirilen ve yapımı için söz verdiği, yetmiş üç bin metre kare alan üzerinde yapılacak olan yeni şehirlerarası Ergani otobüs terminali projesinin iller Bankası tarafından onaylandığını söyledi. Diyarbakır Elazığ kara yolu üzerinde inşa edilecek olan proje, birçok yeniliği de beraberinde getirecek. 
Avrupa’da bir eşi yok!
Diyarbakır Elazığ D-885’inci kara yolu üzerinde inşa edilecek olan proje, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Türkiye, Ortadoğu ve hatta Avrupa da eşine rastlanamayan otogar projesi aynı zamanda kendi elektrik ihtiyacını da kendisi üretip kalan fazla enerjiyi maddi kaynağa dönüştürerek aynı zamanda satabilecek. Geçtiğimiz günlerde proje için Ankara’dan gelen teknik heyetle bir araya gelen Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın ön çalışmalar için gerekli işlemleri sürdürürken, iller Bankasından da gerekli onaylar alındı. Büyük bir alan üzerinde yapılacak olan proje, otogarın yanı sıra insanların rahatı için bir çok sosyal imkanı da bünyesinde barındıracak.
Çok amaçlı sosyal alanlar olacak
Yeni yapılacak otogar içerisinde ve otogar dışında çok amaçlı yeşil alanlı parklar, dev bir mescit, 60 adet Peron, lokantalar, kafeteryalar, kıraathaneler, soyunma odaları ve duş kabinleri, tuvaletler, otogarın arka kısmında yer alan araçların bakımı, tamiri ve temizliği için araç bakım atölyeleri, tam donanımlı ve son teknolojisi ile kameralı sistem, halk kütüphanesi, kahvaltı salonları ve birçok sosyal amaçlı yerler yer alacak.
Güneş enerji ile kendi elektriğini üretecek
iller Bankası tarafından onaylanan, ihalesi yapıldıktan sonra kısa sürede hayata geçirilecek bu projenin en önemli özelliği ise güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretebiliyor olması. Böylece Belediye, bu projeyle de Ekolojik Belediyecilik anlayışını da sürdürebilecek.
Büyük çabalar sarf ettik
Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Seçilmeden önce ve seçilirken halka verdikleri hizmetlerin hemen hemen tamamını yaklaşık beş yıl içerisinde yerine getirdiklerine işaret ederek, “Söz verdiğimiz projeler içerisinde büyük ve bir o kadarda önem arz eden projelerden birisi olan otogar projesi idi. Proje için ben ve ekip arkadaşlarım büyük bir çaba sarf ettik. Bunun kısa bir sürede hayata geçmesi için de ne gerekiyorsa yaptık. Bunu başardığımız içinde gururluyuz” diye konuştu.
Modern bir Ergani’ye yakışan proje
Projenin, modern bir Ergani’ye yakışır olacağına işaret eden Yalçın, “Umuyoruz ki halkımız da çok beğenecektir. Bu proje çok anlamlıdır. Sadece şehirlerarası terminal olmasının yanı sıra birçok hizmeti de bünyesinde barındırıyor. Yapılacak olan yeni otobüs terminali işsizliğe bir nebzede olsa çözüm sunması yanında aynı zamanda hem estetik hem de fonksiyonel anlamda olumlu çözümler getirmektedir. Tasarlanan yeni proje, mevcut yoğun ticari çevre içerisinde sadece bir terminal binası değil, aynı zamanda kentlinin rahatlama, alışveriş ve ulaşım imkânlarını da hizmet etmektedir. inşallah tekrar görev bize tahsis edilmesi durumunda ilçemiz halkı ile beraber daha birçok önemli projelere hep beraber imza atacağız. Yeni, yapılacak otogarın şimdiden Erganimize hayırlı uğurlu olsun ”diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine