Advert

Duyguyla değil, mantığıyla oy kullanacak

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, normalleşen Türkiye'de, Diyarbakır'da seçimlerin de normalleşeceğini belirterek, "Kürt sorununun çözüldüğü, şiddetin son bulduğu bir ortamda artık haksız r

Duyguyla değil, mantığıyla oy kullanacak
Bu içerik 3155 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında adaylığını açıkladığı Ensarioğlu, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ensarioğlu, nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğine yönelik soru üzerine, Diyarbakır'da 20 yılı aşkın süredir siyasetin içinde ve halkla içice olduğunu söyledi. Ensarioğlu, özel bir seçim stratejisine gerek olmadığını ifade ederek,  "Sorunları biliyoruz. Vekil olduktan sonra da haftanın 4 günü Diyarbakır'daydık" dedi.

Diyarbakırlılar'ın bundan sonra hizmete, adaya oy vereceği kanaatinde olduğunu dile getiren Ensarioğlu, "Diyarbakır ve bölgenin son 30 yıldır yaşadığı olumsuzlukların sonucundaki haksız rekabetlerin, bu seçimde olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü Türkiye normalleşiyor. Normalleşen Türkiye'de, Diyarbakır'da da seçimler de normalleşecek. Artık o şiddetin avantajını, duygusal ortamın avantajını hiç kimse kullanamayacak. Herkes projeleri, yaptıklarıyla, kişiliğiyle, programıyla halkın karşısına çıkacak. Halk da en iyi olanı seçecek" diye konuştu.

Duyguyla değil, mantığıyla oy kullanacak
Ensarioğlu, seçimlerde BDP'nin şansına yönelik sorusuna şöyle karşılık verdi:  "Yaşanan olumsuzlar, 30 yıldır yaşanan şiddet, Kürt sorununun çözülemeyişi, devletin tavrı onlara avantaj sağladı. Doğal olarak bölgede etkin oldular. Ama bugün hem bu şiddet son buldu hem de Kürt sorununun çözümüne yönelik devlet ve Hükümet, ciddi şekilde bir irade ortaya koydu. Kürt sorununun çözüldüğü, şiddetin son bulduğu bir ortamda artık haksız rekabet ve avantajları kimse kullanamayacak. Bundan sonra adaylar kendisini, projesini tanıtacak ve hizmet ön plana çıkacak. Daha sağduyulu, herkes mantığıyla oy kullanacak, duygusuyla değil.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak