Advert

Ergani Başbakanç™a Hazırlanıyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanç™ın Pazar günü Ergani ilçesinde yapacağı miting için incelemelerde bulunmak ve koordinasyon yapmak için Erganiç™ye gelerek incelemelerde bulundu. AK Parti ilçe yönetimi ve Ka

Ergani Başbakanç™a Hazırlanıyor
Bu içerik 3257 kez okundu.

Burada partisinin Ergani belediye başkan aday adaylarıyla bir araya gelen Ensarioğlu, Başbakan’ın Diyarbakır, Bismil ve Ergani ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü Ergani ve Bismil ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek Başbakan Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili temaslarda bulunan Ensarioğlu, Ergani’de vatandaşlardan büyük bir kucaklaşma beklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu: “Bu coğrafyada yaşayan bütün Kürtlerin ve Türklerin kaderi birlikte örülmüştür. Mutluluğu ve geleceği de beraber örülecektir. Türkler ile Kürtlerin yeni baştan doğru temelde bir ilişki kuruması açısından Başbakanımızın Diyarbakır ziyaretinde vereceği mesajlar çok önemlidir” dedi.

 “DEMOKRATiKLEŞME PAKETi KADAR ÖNEMLi”   

Başbakan Erdoğan’ın çözüm sürecinde yapacağı Diyarbakır ziyaretinin olumlu manada psikolojik iklim yaratacağını belirten Ensarioğlu, Başbakan’ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile yapacağı görüşmenin de en az demokratikleşme paketi kadar önemli olduğunu söyledi. Ensarioğlu yaptığı açıklamada; “Bir yıldır devam eden çözüm süreci üzerinden büyük tartışmalar devam ederken, Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’a ziyareti bu açıdan son derece önemlidir. Diyarbakır’da gerçekleşecek Sayın Başbakanımız ile Sayın Mesut Barzani’nin buluşması kadar, Şivan Perver ve ibrahim Tatlıses’in katılması son derece önemlidir” dedi.

“BULUŞMA SiYASi HAMLE DEĞiLDiR”

            Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti sırasında Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Şivan Perver buluşmasının siyasi bir hamle olarak algılanmaması gerektiğini belirten Ensarioğlu şunları söyledi: “Diyarbakır Kürtler için önemli bir merkezdir. Barzani ailesi tüm Kürtler için önemli bir semboldür. Şivan Perver de Kürtler için önemli bir isimdir. Onun da 37 yıl aradan sonra Diyarbakır’a gelmesi ve bütün bunların bu barış sürecinde bir arada olması dünyaya bir mesajdır, Kürtlere bir jesttir” diye konuştu. Öte yandan AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Kaya ise tüm Erganilileri, Başbakan Erdoğan’ın Pazar günü yapacağı mitinge davet etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak