Advert

Suriye Sınırındaki istinat Duvarı Ergani'de Protesto Edildi

Ergani ilçesinde, Suriye sınırına yapılan istinat duvarı protesto edildi.

Suriye Sınırındaki istinat Duvarı Ergani'de Protesto Edildi
Bu içerik 3330 kez okundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BdpErgani ilçe Binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, eski hükümet binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, Erganieski hükümet binası önüne gelerek burada bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bdp Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman, "Aramızdaki fiziksel bağlar da koparılmaya çalışılıyor. Buna asla izin vermeyiz. Kim olursa olsun bizim aramızdaki bağı hiçbir şey, hiç kimse kolay kolay koparmayacaktır. Geçmişte mayınlarla ve dikenli tellerle Kürt halkını birbirlerinden koparmaya çalışılırken şimdi de utanç duvarlarıyla sürdürmeye çalışıyorlar" dedi.

Yaman, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in, KDP tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarına girişinin engellenmesini eleştirerek, KDP'nin bu işbirlikçi oyunlara gelmesini de kınadıklarını belirtti.

Açıklamanın ardından grup, ele ele tutuşarak örülmek istenen duvara karşı Mahsun Karaoğlan Parkı'na doğru yürümek istedi.

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kalabalık oturma eylemi yaptı. 1 saatlik oturma eyleminin ardından yapılan uzun görüşmeler sonunda vatandaşlar insan zinciri oluşturarak Suriye sınırına örülmek istenen istinat duvarını protesto etti.

Ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı