Advert

Erganiç™de Aday Bolluğu

Şimdiden yerel seçim atmosferine giren Erganiç™de, AK Parti ve BDP cephelerinde aday adayı bolluğu yaşanıyor.

Erganiç™de Aday Bolluğu
Bu içerik 3823 kez okundu.

Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler için Ergani’de siyaset kazanı erken ısındı. Ergani’de AK Parti ve BDP’den belediye başkanlık adaylığı için mücadele eden pek çok isim kıyasıya yarış içinde. Her iki siyasi parti de yerel seçimler için hummalı bir çalışma yürütüyor. Seçimlere 5 ay kalmasına rağmen şimdiden seçim atmosferine giren Ergani’de teker teker vitrine çıkan aday adayları büyük bir mücadele içerisine girmiş durumda. Öte yandan Ergani’de yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için ilçede iddialı olan AK Parti ile BDP’de yaşanan aday adayı bolluğu ve yürütülen çalışmalar, her iki parti arasında bu seçimin bir prestij mücadelesi şeklinde olacağı değerlendiriliyor.     

 ADAY ADAYLARI ViTRiNE ÇIKTI

            Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Ergani Belediye Başkan adaylığı için partilerde yaşanan hareketlilik hız kazandı. 5 ay sonra yapılacak belediye seçimlerinde başkan adayı olabilmek için kıyasıya bir yarış içine giren aday adaylarının sayısı bu dönem hayli fazla. AK Parti ve BDP’nin seçim komisyonlarına yapılan başvurular rekabetin ulaştığı boyutu açıkça gözler önüne seriyor. Vitrine çıkan aday adayları gerek sosyal medyada gerekse yerel medya ve broşürlerle kıyasıya bir rekabet içerisine girmiş durumda. BDP seçim komisyonu müracaatları 25 Ekim tarihine kadar kabul ederken, AK Partide ise müracaatlar 1 Kasım’a kadar devam edecek. Müracaat sürelerinin tamamlanmasının ardından aday adaylarını zorlu bir süreç bekliyor. Ergani Belediye Başkanlığı için her iki siyasi partide öne çıkan isimler şöyle:

AK PARTi: Alper Akhan, Abbas Polat, Abbas Hüseyinoğlu, Aydın Yıldırım, Abdulkadir Yıldız, Abdulkadir Yıldırım, Adnan Öztürk,  Enes Akelma, Mehmet Kaya, Süleyman Beyaz, Mehmet Demirhan, Halis Kahraman, Ekrem Tosun, Vahit Güvensen.

BDP:  Fesih Yalçın, Vedat Çetin, Sırrı Doğan, Mehmet Yılmaz, Ekrem Yeşil, Enver Malçok, Murat Yergin, Ender Yalçın, Aziz Gül, Nadir Bingöl, Erdal Tekdemir, Sündüz Ağcakaya, Ramazan Kartalmış, Servet Pala, Ramazan Aslan, Nuriye Çay, Mehmet Baran, Aysel Baran, Mahmut Bayhan.    

            Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’ kadın aday adaylarının sayısı göze çarpıyor. Her iki partiden ismi geçen aday adaylarının birçoğu seçim komisyonlarına müracaatlarını yaparken, bir kısmı ise aday adaylığı müracaatlarını son güne bırakıyor. Hür Dava Patisi (HÜDA-PAR)’da ise M.Emin Buran’ın ismi ağırlık kazanıyor. Öte yandan AK Parti Üyesi Halim Tunç da Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği için partisine müracaatta bulundu. 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı