Advert

KAœRTA‡Eç™YE ANYASAL GAœVENCE iSTEDiLER

Kurdi Der Ergani Şubesi, çœ21 Şubat Dünya Anadil Günüç dolayısıyla Atatürk anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında Kürtçeç™nin Anayasal güvence altına alınmasını istedi.

KAœRTA‡Eç™YE ANYASAL GAœVENCE iSTEDiLER
Bu içerik 4761 kez okundu.

 

Dilleri yasaklamanın, kültürleri asimile etmenin, düşünce ve fikir özgürlüğünü kısıtlamanın insanlığın reddettiği olgular olduğunu ifade eden Kurdi Der Ergani Temsilcisi Servet Pala, Türkiye’de Anayasal yurttaşlık bağları ile yaşayan Kürtlerin, kendi dili ile eğitim yapamadığını vurgulayarak, bu hakların Anayasal güvence altında Kürtlere verilmesi gerektiğini söyledi.

            21 Şubat “Dünya Anadil Günü” dolayısıyla Kurdi- Der Şubesi tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasına, Kurdi- Der Ergani yönetimi, Ergani Şube Başkanı Servet Pala, BDP ilçe yönetimi, Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın ve ESP il başkanı Ramazan Karakaya katıldı. Basın açıklamasını okuyan Ergani Şube Başkanı Servet Pala, “Anadil kültürün, tarihin, toplum düşüncesinin temelidir. insanı insan yapan, toplumları toplum yapan ulusları ulus yapan anadildir. Türkiye cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana iktidara gelen bütün hükümetler,  Kürt dilini inkâr etmişlerdir. Kürtçenin özgürce ve serbestçe kullanıldığı ana kadar mücadelemizi yürüteceğiz ve bu bilinçle hareket edeceğiz. Kürt sorununun Çözümü ve kalıcı bir barışın sağlanması için: Kürt dili, kültürü ve kimliği üzerindeki baskıların kaldırılarak, Kürtçe’nin bir an önce yasal güvenceye kavuşturulması, Kürt halkına karşı gerici, faşist ve ırkçı saldırılardan vazgeçilmesi, Kürt dili ve Kürt kurumları üzerindeki baskıların kaldırılması ve Kürtlerin statüsünün kabul edilmesine bir an önce geçilmelidir. Bu vesile ile Kürt dilinin gelişimi önündeki engeller kaldırılıncaya, özgürce kullanılıncaya kadar mücadelemiz sürecektir” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştiren gurup, daha sonra sessizce dağıldı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var