Advert

Yazar A‡etin Aday Adaylığını Açıkladı

Erganili Yazar Vedat A‡etin, Ergani Belediye Başkanlığı için BDPç™den aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığına ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Yazar Vedat A‡etin, belediye başkanı olacağı takdirde, belediye başkanı profilini çœsüper başkanç

Yazar A‡etin Aday Adaylığını Açıkladı
Bu içerik 3225 kez okundu.

Ergani’ye ilişkin projelerini ve hedeflerini Ergani Haber’e değerlendiren Vedat Çetin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ergani, Diyarbakır ile Elazığ arasında çok stratejik bir şehirdir. Siyasi ve sanatsal tarihi bakımından içinde zenginlik barındırmasına rağmen, ketum bir süreç yaşıyor. Bu zenginlikleri ortaya çıkartabilecek bir alternatif çıkması gerekiyor. Bu toplumsal sürecin, bu makûs talihi yenmesi gerektiğini düşündüğüm için 2009’da burada aday adayı oldum. Ancak bazı talihsizliklerden dolayı aday olamadık. Ancak o dönemde partimizin seçimlerde başarılı olabilmesi için elimden gelen desteği hiçbir zaman esirgemedim” dedi.

“ÖNCELiKLE SiYASET KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURACAĞIZ”

            “Partimize bağlı yerel yönetimimizin şuana kadar yaptıkları diğer partilerden fazla bir fark ortaya koyamamıştır. Belediyemiz belki çok çalışmıştır, alt ve üst yapı anlamında güzel hizmetler ortaya koymuştur; ancak toplumun siyasal ve kültürel beklentilerini karşılayamamıştır. Ergani’de 80 öncesine kadar iki adet sinema vardı, tiyatro kültürü vardı. Ancak gelinen noktada bu sanatsal ve siyasi aktiviteler körelme noktasına gelmiştir. Şehrin estetiği de zamanla bozulmuş duruma gelmiştir. Bu post modern süreç, tarihin kültürel gelişimini olumsuz yönde etkilemiştir. Benim Ergani ile ilgili en büyük hayalim öncelikle eğitimdir. Yani Ergani’de siyaset kültürünün ve toplumsal yaşamın yerli yerine oturtulabilmesi için bir eğitim süreci gerekiyor. Burada en kısa zamanda sanatsal faaliyetleri hayata geçirmek gerekiyor. Temel amaç gençlerimizi kahvehane kültüründen uzaklaştırmaktır.”

“NEOLiTiK DEVRiMDEN YOZLAŞMAYA”

            “Burada bir neolitik devrim süreci yaşanmıştır. işte, Çay önü ve Hilar’da yaşanan neolitik devrim, maalesef insanlarımızca şimdi ticari mekânlara dönüştürülmeye çalışılıyor. Buraların tarihini ve kültürünü dinamik hale getirmek gerekiyor. Bir diğer önem verdiğimiz konu, ekoloji ve sağlık. Belediye başkanı ve yerel yöneticiler halkın sağlığıyla yakından ilgilenmeli ve çözüm imkânları sağlamalıdır. Çevre sağlığı ve yeşil alanların ilçeye kazandırılması için büyük çaba sarf edeceğiz.”

“KADINLARIMIZ KOLLEKTiF HAYATA KAZANDIRILACAK”

“BDP’nin siyasetinde kadın özgürlüğü vardır. Kadınlarımız maalesef evlere hapsedilmiş durumdadır. Bugün neden kadınlarımız sosyal ve iş hayatına dahil edilmesin? Bu anlamda kadınlarımızı da sosyal, sanatsal ve iş hayatına katmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

“SÜPER BAŞKAN OLMAYACAĞIZ”

Buradaki belediye başkanı profilini süper başkan sıfatından çıkartacağız. Halkın karar sürecinde katılımı olacaktır. Halk mahalle ve kent meclislerinde karar alacak; belediye başkanı da alınan bu kararları uygulayacaktır. Sosyal, kültürel, sanatsal ve elbette ki siyaset kültürüne uygun bir yerel yöneticilik düşünüyorum.”

VEDAT ÇETiN’iN ÖZGEÇMiŞi

            1961 Ergani doğumlu olan Vedat Çetin, 1978 yılında Ergani lisesini tamamladı. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesini 1. Sınıfta bırakmak zorunda kaldı. 1994 yılında DEP Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu ancak; boykot nedeniyle seçimlere girilmedi. 1994-2000 yıllarında insan Hakları Derneği yöneticiliği yaptı. 1997-1998’de Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilciliği yaptı. 1999-2004 yıllarında Bağlar Belediyesi Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2010-2013 yıllarında Demokratik Toplum Kongresi Daimi Meclis Üyeliğine seçildi. Halen Aram Yayınları editörlüğü ve Gündem Gazetesi köşe yazarlığı görevlerini yürüten Çetin’in yayımlanan kitapları şunlardır: Yakılan ve Boşaltılan Köyler ve Göç (Derleme- 2000), Yorgun ve Uzak (Öykü- 2004), Bir Şair Bir Şehir (Tiyatro Oyunu- 2002), Nasso- Bir Süryani’nin Anıları (Anı- 2011), Puç Oldum (Anı- 2012), Şehirler ve insanlar (Araştırma- 2013) 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı