Advert

Baydemir Diyarbakır'ı bıraktı

2014 yerel seçimleri için adaylar yavaş yavaş açıklanıyor. Osman Baydemir'in ise tekrar aday olup olmayacağı belli oldu.

Baydemir Diyarbakır'ı bıraktı
Bu içerik 3847 kez okundu.

Yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını belirten Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'nin adayının kadın olacağını söyledi. Baydemir, HDP isimli yeni partiyle ilgili olarak "Kucaklaştırmayı sağlayacak ne kadar araç varsa tümünü değerlendirmemiz gerekiyor'' dedi.

ispanya'nın San Sebastian kentinde düzenlenen ''Yerelden barışı tesis etmek'' başlıklı uluslararası konferansa katılan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, aday olmayacağını söyledi.

KADIN ADAY OLACAK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadın meclisinin kararıyla 2014 yılındaki yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kadın olacağını hatırlatan Baydemir, ''Kadın adayın kim olacağı parti içinde seçimle belirlenecek. Ben de partimizin aldığı bu kararı büyük bir memnuniyetle destekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Baydemir, belediye başkanlığını bırakmasından sonra da bir sivil toplum örgütü, dernek, sendika veya siyaset kulvarının içerisinde olabileceğini ifade etti.

HDP iÇiN NE DEDi?

Baydemir, BDP içinde tartışmalara neden olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adlı yeni siyasi oluşumla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Maalesef 30 yıllık zaman dilimi ve çatışma duygusal kırılmalara yol açtı.

O halde, Türkiye'nin bütün dinamikleriyle buluşmak, ortak platformda bir araya getirmek, zaman zaman ittifaklar kurmak, ortak deklarasyonlarla hareket etmek bence Türkiye halklarını birbirine yakınlaştıracaktır. Kucaklaştırmayı sağlayacak ne kadar araç varsa tümünü değerlendirmemiz gerekiyor.''

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı