Advert

içten: "Seçim Paketi Değil Bu Bir Devrimdir"

AK Parti ilçe teşkilatıyla birlikte Ergani Haber Gazetesine bir ziyaret gerçekleştiren Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, Murat Babacan'a gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

içten:
Bu içerik 3344 kez okundu.
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ve günlerdir yankıları süren demokratikleşme paketi hakkındaki görüşlerini aktaran Cuma içten, atılan adımları devrim olarak nitelendirdi. Demokratikleşme paketi hakkında yapılan eleştirileri de insafsızlık olarak değerlendiren içten, atılan adımların devamının daha kapsamlı şekilde geleceğini söyledi.
"BU BiR SEÇiM PAKETi DEĞiL DEVRiMDiR"
Ergani Haber Gazetesine ziyaret gerçekleştiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ve günlerdir yankıları süren demokratikleşme paketi konusundaki değerlendirmesinde şunları söyledi: "Milletimizin beklentilerine en üst seviyede karşılık veriyoruz. Sayın Başbakanımızın açıkladığı demokratikleşme paketi bana göre devrim niteliğindedir. Elbette ki, ülke büyüdükçe halkımızın talepleri olacaktır. Dolaysıyla bu demokratikleşme paketi ne ilk ne de son olacaktır. Ancak elbette ki bütün siyasi taleplerin hepsini biranda yapmayı kimse bizden beklemesin" dedi. Demokratikleşme paketini bir seçim paketi olarak değerlendirmenin büyük bir haksızlık ve insafsızlık olduğunu ifade eden Cuma içten, "On yılı aşkın bir süredir yürüttüğümüz hiçbir demokratikleşme adımını seçime yakın yapmadık. Kaldı ki, önümüzde belediye seçimleri var. Belediye seçimleri, aday faktörünün çok önemli olduğu seçimlerdir. Daha genel seçimlere çok uzun bir süre var. Biz meclis uzlaşma komisyonunda yeni anayasa çalışmaları yaparken engellemelere takıldığımız için bu çalışmaları yaptık" dedi.
"DESTEK OLMUYORLARSA KÖSTEK OLMASINLAR"
Hükümetçe atılan her adıma muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirten Milletvekili Cuma içten: "Biz ne zaman müspet adımlar attığımızda siyasi partileri yanımızda gördük ki, şimdi görelim. Destek olmuyorlarsa en azından köstek olamasınlar. Şu bir gerçek ki, ne yaparsak yapalım, belli bir kesim BDP'liyi, belli bir kesim MHP'liyi ve CHP'liyi memnun etmemiz mümkün değildir. Ama şimdi daha düne kadar okullarımızda okunan andımız uygulaması ve başörtüsü yasaklarının kaldırılması Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerindendir. Biz büyük bir tabuyu yıktık. Paketi eleştirenlere soruyorum, şuanda Türkiye'nin en büyük sorunu ana dilde eğitim sorunu mudur, yoksa başörtüsü sorunu mudur? Bölgemiz de dahil olmak üzere Türkiye'de kime sorsanız başörtüsü sorununu söyler. Kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden, şiddete başvurmadan ve demokratik zeminde ülkenin problemlerini çözmeye çalışırken, burada herkesin katkı sağlaması gerekmektedir. Elbette ki konuşmamız gereken sorunlar vardır, olmalıdır da; ancak biz bu sorunları zamanla çözme noktasında samimiyetimizi ortaya koyuyoruz" şeklinde konuştu.  
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak