Advert

Demokratikleşme paketini Bdp gölgelemesin

"Anadilde Eğitim" olmalı diyerek, kendi parti içerisindekilere muhalif düşen Ensarioğlu, BDP'yi 30 Eylül'de Diyarbakır'da yapacağı yürüyüşle, Demokratikleşme paketini gölgelemekle suçladı.

Demokratikleşme paketini Bdp gölgelemesin
Bu içerik 3224 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın saat 11.00'de canlı olarak kamuoyuna açıklayacağı "Demokratikleşme Paketi" Güneydoğu bölgesinde büyük beklenti oluştururken, BDP'nin aynı gün Diyarbakır'da düzenlemeli planladığı "yürüyüşe", AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan tepki geldi. Yürüyüşü "Büyük reform paketini" gölgelemeye yönelik olduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Kimse artık duyguları istismar edemeyecektir"dedi.
                                                                                    
DEMOKRATiKLEŞME PAKETi
Bağlar ilçe teşkilatında yapılan toplantıya, AK Parti'li milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Cuma içten, il Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda Ensarioğlu, yaklaşan yerel seçimler ve demokratikleşme paketiyle ilgili yaptığı konuşmasında BDP'li belediyeleri eleştirdi. Yerel yönetimlerde halka gerekli hizmeti sunamayan, Bağlar halkına modern bir yaşam, modern bir kent sunamayan, Bağlar halkına işkenceler, ölümler, kavgalar dışında başka bir şey vaat etmeyenlerin, Bağları sahiplenmesi ve Bağlar'ı kendilerine bir kale gibi görmelerinin anlaşılır bir durum olmadığını dile getiren Ensarioğlu şöyle dedi:

BAĞLAR'I KALE GÖRÜYORLAR
"Burada kentsel dönüşümü bilerek yapmayanlar, insanlara hizmet etmeyenler, yaşanan toplumsal travmaların devamını isteyenler, burasıyla ilgili siyaset inşa etmeye çalışıyorlar. Artık söz bitmiştir, bundan sonra hizmet zamanıdır, kimse kimseyi kandıramaz. Türkiye gibi Diyarbakır da normalleşiyor, Bağlar da normalleşecektir. Oğlunuz dağda öldü gibi durumlarla, mitinglerle kitleyi sürekli diri tutmak için, kitleyi şiddetle ve adeta olaylarla sürekli diri tutarak, bunu siyasette tahvil etmenin zamanı geldi ve geçti."
 
KAPSAMLI REFORM PAKETi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül günü açıklayacağı demokratikleşme paketi konusuna da değinen Ensarioğlu, bu paketi bugüne kadar yapılmış en kapsamlı reform paketi olarak değerlendirdi. Ensarioğlu, "Pazartesi günü, hükümetimiz Türkiye tarihinde adeta bir dönüm noktası olacak demokratikleşme paketini açıklayacak. AK Parti iktidarı döneminde siyasal ve ekonomik olarak yapılan reformları taçlandıracak bir paket olacak. Bugüne kadar yapılan en kapsamlı reform paketi olacak. Alevi kardeşlerimizin sorunları, başörtülü kardeşlerimizin sorunları, mütedeyyin insanların sorunları, Kürtlerin demokratik talepleri ve Türkiye'de var olan herkesin düşünce, fikir, gösteri yürüyüş yasaları, terörle mücadele yasası gibi birçok yasaya kadar, fikir hürriyetini sağlayacak adeta şiddet içermeyen her fikrin özgür olacağı şartları sağlayan bir paket açıklanacak. Bu paketlerle Türkiye'nin bütün sorunları çözüldü diyemeyiz. insanlar yaşadıkça ihtiyaçları artıyor. Demokrasi kendisini geliştiren bir kavramdır. Sürekli farklı demokratik talepler olacaktır. Bizler de bunları karşılamak için siyaset yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYORLAR
BDP'nin Diyarbakır'da 30 Eylül günü düzenleyeceği yürüyüşle ilgili yaptığı konuşmasında, yürüyüşün amacının açıklanacak reform paketini gölgelemeye çalışmak olduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Artık Türkiye'de önemli ölçüde maksatlı kesimlerin istismar alanlarını ortadan kaldıracağız. Kimse artık duygularınızı istismar etmeyecektir. Ama birileri, 30 Eylül günü açıklanacak bu büyük reform paketini gölgelemek için, o gün Diyarbakır'da bir yürüyüş düzenleyecekmiş ve bunun adına 'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü' diyor. Kürtlerin demokratik haklarının tanınması ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, merkezi yönetimin yetkilerini yerele devretmesi konularının reform paketinde yer alacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
 
iÇTEN: DiYARBAKIR SORUNLARI
Öte yandan içten ise, son dönemlerde artan uyuşturucu olaylarına da değinerek, uyuşturucunun Diyarbakır için ciddi bir sorun olduğunu söyledi. içten, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Burada bulunan tüm siyasi partilerin sorunudur. O zaman bu sorunu da çözmemiz gerekiyor. Uyuşturucu dışında, bu şehrin fuhuş ile ilgili sorunları var ve bizim bunu da çözmemiz gerekiyor. Gasp ve hırsızlık sorunları da yaşanıyor. Tüm bunları çözmemiz gerekiyor. Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın kara para yani tefecilik sorunları var. Bu sorunlar hepimizi ilgilendiriyor. Demek ki bunların tümü birer sorundur. Kürt sorununu bitirdiğimiz gibi, Diyarbakır'ın öncelikli olan bu sorunlarını da bitireceğiz. Birileri için bu sorun olmayabilir ama Diyarbakır için bu bir sorundur. Biz sadece Diyarbakır'ın sorunlarını çözen değil Türkiye'nin sorunlarını çözen bir partiyiz" şeklinde konuştu.
 
BEYAZ, BAĞLAR'DAKi YAPIYI KONUŞTU

Buarada, Milletvekili Beyaz'da, yaptığı konuşmasında Bağlar ilçesinin yapılaşma sorunlarına dikkat çekti. Beyaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada ilçedeki konutların yüzde 90'ının depreme dayanaksız olduğunu ve yıkılması gerektiğini söyledi. Bağlar için Kentsel Dönüşüm projesinin uygulanması gerektiğini anlatan Beyaz, "Bağlar'da konuşmaktan çok sürekli iş yapmamız lazım ve bunu bütün teşkilatımızla birlikte yapmaya gayret ediyoruz. Bağlar'da yaşadığım çok üzücü bir olay var, onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Van depremi yaşandıktan sonra, Bağlar'da yaptığımız bir mahalle gezisinde, bir kadın bana, 'keşke burada da deprem olsaydı' dedi. Bu çok acı bir olay. Bu sözden çok etkilendik. Bağlar ilçesinin yaşadığı çok büyük sorunlar var. En büyüğü de işsizlik. Diyarbakır'da maalesef uyuşturucu, fuhuş ve hırsızlık olayları artmış durumda. Sosyal yaralarımız çok büyük" dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine