Advert

AK Parti Ergani Danışma Meclisi Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma içten, partisinin ilçe teşkilatı danışma meclisi toplantısına katılmak için Ergani ilçesine geldi.

AK Parti Ergani Danışma Meclisi Toplantısı
Bu içerik 3366 kez okundu.

AK Parti ilçe teşkilatının danışma meclisi toplantısında konuşan Milletvekili içten, yerel seçimlerde Ergani’yi mutlak suretle istediklerini belirtti. Millete şimdiye kadar vaat ettikleri her şeyi yerine getirdiklerini ifade eden içten, “Ergani için de güzel şeyler vaat ediyoruz. Ergani Belediyesi AK Parti’nin olursa burasını çok daha güzel bir ilçe haline getireceğiz ” şeklinde konuştu.

ZiHNiYETiMiZ DEĞiŞMELi

Biz bürokrasi ve kendi insanlarımızın direnciyle uğraşıyoruz. Batı bir yere yol yapıldığında, oradaki vatandaş gelip o yolun yapılması için elinden gelen yardımı yaparken, burada ise aynı durumda maalesef tarla sahipleri gelip bizleri mahkemeye veriyor. Dolaysıyla vatandaşlarımızın yatırımlara sahip çıkması gerekiyor. Biz yerelde bazı işler yaparken, yerel yönetimler bizlere destek olacağına köstek oluyor. Yaptığımız hizmetlerin açılışlarında yerel yönetimleri de görmek isterdik. Çünkü o hizmetlerden onlar da faydalanıyor. Ancak bir açılışta mevcut yerel yöneticileri göremiyoruz. Onun için diyoruz ki, biz yereli ısrarla istiyoruz.

KÜRT SORUNU FiiLEN BiTMiŞTiR

AK Partinin iktidara geldiği günden beri demokratikleşmenin ve özgürlüklerin önündeki bütün engelleri kaldırdıklarını belirten Milletvekili Cuma içten, “Şuanda bana göre Kürt sorunu bitmiştir. AK Parti gelmeden önceki Kürt sorunu ile şuanda konuştuğumuz konular aynı değildir. Şuanda Kürtlerin, bu ülkedeki Lazlardan, Çerkezlerden hak ve özgürlükler bakımından hiçbir farkı yoktur. Yıllardır bu bölgede gittiğim her köyde ve her şehirde karşıma çıkan hiçbir Kürt’ün bizden genel bir af veya ana dilde eğitim istediğini duymadım. Karşımıza çıkan herkes bizden çocuğuna iş, evine aş ve memleketine yatırım istemiştir. Dolaysıyla ana dilde eğitim gibi söylemler politize olmuş söylemlerdir. Şuanda herkes okullarda kendi ana dillerini öğrenebiliyorlarsa, böyle bir sorun da kalmamış demektir. Bir Kürt ve bir Zaza’nın anlaşabileceği ortak dil Türkçedir” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine