Advert

Başkan Yalçın: "Seçim Kaygımız Yok"

Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, yaklaşan yerel seçimler öncesinde gazetemize verdiği özel röportajda, seçim kaygılarının olmadığını söyledi.

Başkan Yalçın:
Bu içerik 3342 kez okundu.
Ergani Haber Gazetesini ziyaret eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Genel Yayın Yönetmenimiz Esat Taştekin'e yaklaşan yerel seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Mart 2014 yılında yapılacak belediye seçimlerini BDP olarak ezici bir üstünlükle kazanacaklarını ifade eden Başkan Fesih Yalçın, "Bir önceki seçime göre bu seçimden güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Dolaysıyla seçim kaygısı gütmüyorum. Partimiz aday olarak kimi gösterirse göstersin, sonuna kadar destek vererek büyük bir zafer kazanacağımıza yürekten inanıyorum" dedi. 
"ÖNEMLi OLAN ADAY DEĞiL, PARTiNiN iLKELERiDiR"
Partilerde aday adayları bir bir hizmete talip olduklarını açıklarken, başarılı bir dönem geçiren Belediye Başkanı Fesih Yalçın, yeniden aday olacağına dair kendisine yöneltilen soruya, kendisinin sadece yürüttüğü görevdeki sorumluluk gereği hizmete odaklı olduğunu, bu konuda en doğru kararı parti yönetiminin vereceğini belirtti. BDP siyasetinde önemli olan şahıslar değil, partinin ilkeleri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Partimizin kimi aday göstereceği bizim için hiç fark etmez, bizler partimizin ilkeleri doğrultusunda hareket ederiz. Bizler için partimizin ve halkımızın kararı esastır. Bunu hiçbir şekilde tartışmayız. Net bir şekilde söylemek gerekirse, BDP Ergani'de çok açık bir farkla yeniden yerel seçimleri kazanacaktır" dedi.
"BAŞKA ADAYLAR BAŞARIMIZI ETKiLEMEZ"
Başka partilerden çıkacak aday profillerinin BDP'nin başarısını etkilemeyeceğini belirten Başkan Fesih Yalçın, "BDP'yi iktidar partisinden ayıran önemli özellikler vardır. BDP, şeffaftır, halkçıdır, özeleştiri yapabilme ve hesap verebilme ilkelerine sahiptir. Çünkü biz halkımıza, yaptığımız her şeyin hesabını verebiliyoruz. Öte yandan, partimizin bir davası vardır. Ama onların neyi vardır?" dedi.
"KOLLEKTiF ÇALIŞIYORUZ"
Başarılarının en büyük etkenlerinin başında kolektif çalışma biçimi olduğunu belirten Başkan Yalçın, "Bizim bütün aldığımız kararlar kolektif bir şekilde alınmaktadır. Belediye meclis üyelerimiz halk içindendir. Kolektif çalışma sayesinde bütçemizi dengeli kullanabiliyoruz. Öz kaynakları 30 milyon olan belediyemiz, bugün yüzde bin üç yüz artışla gelir kaynaklarına sahiptir" dedi. 
"KÖYLERi HiZMETLE TANIŞTIRACAĞIZ"
Köylerle birlikte yaklaşık 72 bin seçmeni bulunan Ergani ilçesinde her kesime ve herkese hitap eden bir anlayış içerisinde olduklarını belirten Başkan Fesih Yalçın, "Şimdiye kadar görev alanımız içerisinde bulunan her yere hizmet sunduk. Yeni yasa kapsamında belediyemize bağlanacak 184 köy ve mezraya bizim tarafımızdan götürülecek hizmetlerin toplam süresi sadece iki yıldır. Tüm planlamalarımız hazır olduğu için bu bizim gözümüzü korkutmuyor. Çünkü biz, önümüzü gören bir siyaset yürütüyoruz. Bu da hizmetlere yansıyor. Partimizin yerel politikaları güçlü olmasaydı, belki de biz bu kadar güçlü olamazdık" dedi.
"BEŞiKTEN MEZARA HALKIMIZDAN SORUMLUYUZ" 
Geride bıraktıkları süreçte hayata geçirdikleri çalışmaları değerlendiren Başkan Fesih Yalçın: "27 ilden büyük olan bir ilçenin belediye başkanı olarak, tüm okuyan öğrenci kesimini ücretsiz taşıyoruz. Bu da yaklaşık 32 bin öğrenciye tekabül ediyor. Bugün baktığınızda, Ergani- Diyarbakır arası 60 kilometrelik yolu Türkiye'nin en ucuz fiyatına; 3 TL'ye taşıyoruz. Bunda bile öğrencileri yarı fiyatına taşıyoruz. insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar sorumluyuz. Belediyenin temel amacı budur. Doğarken de, yaşarken de, ölürken de hep belediye yanlarındadır. Düşünün ki; ilçe merkezinin yanı sıra, 184 köy ve mezranın cenazesinden, defninden, taşından, toprağına ve araçlarına kadar hepsi ücretsizdir. Bu da sosyal belediyeciliğin gereğidir" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak