Advert

Kaymakam Duruma El Koydu

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayımlanan çœBir Okul Daha A‡ürük A‡ıktıç başlıklı haberin ardından ilçe Kaymakamlığı harekete geçti.

Kaymakam Duruma El Koydu
Bu içerik 4485 kez okundu.

 

Konuyla bizzat ilgilenen Kaymakam Erdinç Yılmaz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız ile birlikte haber konusu olan Kız Meslek lisesinde incelemelerde bulundu. Henüz 3 yıllık yeni bir okul binasının bu şekilde deforme olmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Kaymakam Yılmaz, kesin kabul noktasında sorumluluğu bulunanların tespit edilerek gereken cezayı almaları için yasal işlem başlatılacağını söyledi.

            Kıralan mevkiinde 3 yıl önce inşa edilerek eğitim ve öğretime başlamasının ardından büyük ölçüde deformasyona uğrayan okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Binada ciddi sorunlar var. Okulu bu halde nasıl teslim alıyorlar anlayabilmiş değiliz. Tabi nasıl bu hale geldiğini teknik heyetin incelemesi gerekiyor. Çevre ve şehircilik il müdürlüğümüzden teknik heyet isteyerek verilecek rapor doğrultusunda gereğini yapacağız. Eğitimin aksamaması için ana binayı etkilemeyecek ciddi bir problem olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

“DENETiMSiZLiĞiN CEZASINI ÇEKiYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız ise geçmişe dönük denetimsizliklerden yakınırken şunları söyledi: “ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yerel medyanın ilçemizin eğitim konusu hakkındaki tespitlerini önemsiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımıza ışık tutan basın organlarımıza teşekkür ediyoruz. Dolaysıyla eğitim alanındaki çalışmaların uygulaması ve denetimi konusunda üzerimize düşen görevi koordinasyon içinde yürüteceğiz. Amacımız ilçemize ve çocuklarımızın eğitimine olan yatırımlar konusunda en iyi şekilde kaliteyi yakalayabilmektir. iyi bir denetim mekanizması beraberinde kaliteyi getirir. Eğitim için inşa edilen binalarımızın geçmişte bu şekilde teslim alınıyor olması, burada bir denetim eksikliğini ve usulsüzlüğü gündeme getirmektedir. Biz konunun kurumumuzla ilgili boyutu hususunda asla taviz vermeyeceğimizi ve gereken tüm hassasiyeti göstereceğimizi belirterek konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı