Advert

Ensarioğlu: BDP'ye geçebilirim

Eski bakanlardan M.Salim Ensarioğlu, uzun bir süreden beri BDP ile görüştüğünü ve BDP'ye geçmemesi için bir neden olmadığını belirtti.

Ensarioğlu: BDP'ye geçebilirim
Bu içerik 3215 kez okundu.

DiYARBAKIR - Ensarioğlu, "Ailem ve tabanımla görüşüp kararımı vereceğim. Amacım barış sürecine katkı sunmak. BDP’ye sıcaktım, şimdi daha çok sıcağım” dedi.

Aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin'den oluşan bir heyet, Devlet eski bakanlarından M.Salim Ensarioğlu ile bir araya geldi.

BDP heyeti ile uzun süreden beri görüştüklerini doğrulayan eski devlet bakanı M. Salim Ensarioğlu ANF'ye yaptığı açıklamada, "Oğlumun ameliyatı için BDP’den bir heyet ziyarete geldi. Ziyarette bölgede yaşanan gelişmeleri de değerlendirdik" dedi.

Ailesinin 60 yıldır çeşitli partilerde siyaset yaptığını ve inançlı bir aileden geldiklerini kaydeden Ensarioğlu, "BDP, bana da en yakın parti bir Kürt partisidir. BDP’de birçok konuda yumuşama var. Bu nedenle BDP'ye geçmemem için bir neden yok. Olabilir. Bu durumu netleştirmek için kendi ailem ve tabanımla görüştükten sonra kesin kararı vereceğim" dedi.

Siyasete devam etmek istediğini kaydeden Ensarioğlu, "Bazı ilçelerde tabanımızla durumu değerlendirmeye başladık. Seçmenlerimize yerel seçimlerde tarafsız mı kalalım, yoksa aktif mi olalım? diye soruyoruz. Bu durum değerlendirmesini kısa bir süre daha sürdüreceğim” dedi.

BDP ile son 5-6 aydır görüştüklerini kaydeden Bakan Ensarioğlu, “Eski Dicle belediye başkanımız Abdullah Akengin ile bir süreden beri görüşüyoruz. Bu görüşmelerden sonra BDP ile görüşmelerimiz daha fazla oldu. Bölgede en sık görüştüğüm parti BDP. Amacım bir açılan ve hemen biten barış sürecinin kalıcılaşması için rol almaktır ve çaba sarf etmektir. Bu nedenle barış sürecine katkıda bulunak istiyorum. BDP ye sıcaktım, şimdi daha sıcağım. Heyetle görüşüyorum, heyetin görüşmesinden de şeref duyuyorum” dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut da ANF'ye yaptığı açıklamada, "Görüşmemizde yeni süreci tartıştık. Partimize geçip geçmeme kendisinin taktiridir. Partimizin kapısı herkese açıktır. Her kesi kendi çatımız altında görmek isteriz. Her katılımla gurur duyarız" dedi. 

Görüşmede yer alan Kürt siyasetçi Abdullah Akengin ise, Ensarioğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Bölgede parti olarak halkın tüm kesimlerinden oluşan önemli şahsiyetleri partimizde görmek isteriz. Bizim kapımızı herkese açıktır. Sayın bakanın partimize geçmesinden memnuniyet duyarız. Partimizin çatısı altında görmek isteriz. BDP çatısı altında siyaset yapması memnuniyet vericidir. Sayın bakanın barış sürecine büyük katkılarının olacağı kanısındayım" şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak