Advert

Mısırç™daki Mazlumlara Destek

Mısır`da cunta tarafından Müslümanlara yapılan zulüm ve katliamlar, Erganiç™deki sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasıyla kitlesel bir şekilde kınandı. Yapılan basın açıklamasına Ergani Kardeş Der, Diyanet Sen, Diyanet A‡alışanları

Mısırç™daki Mazlumlara Destek
Bu içerik 3293 kez okundu.

Mısır’da meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbeyle görevinden alan ve halka karşı katliamlara girişen darbeci Sisi ve katliamlarına destek veren islam düşmanları Ergani ilçesinde Cuma Namazından sonra Camii Kebir önünde yapılan kitlesel basın açıklamasıyla kınandı. Yüzlerce Erganilinin katıldığı basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi. Katil ve diktatör Sisi ile ona destek veren batı destekçileri aleyhine sloganlar atıldı. Basın açıklamasından önce Mısır’da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan namazdan sonra Mısır’da ve dünyanın birçok yerinde katledilen Müslümanlar için dualar edildi. Cenaze namazından sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirildi. “Kahrol Sisi, Seninleyiz Mursi, Seyyid Kutub, el Benna, Selam Olsun ihvana, ihvana Selam, Direnişe Devam” sloganlarının atıldığı Basın açıklamasını STK`lar adına Ergani Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever okudu.

Kitlesel basın açıklamasında Mısırlı halka yapılan katliamların ilk olmadığını belirten Haksever; “Darbecilerin ataları olan firavunlar da yüzyıllar önce daha elim katliamlara imza atmışlardır. Hatta öyle ki; yeni doğan çocukları kendi iktidarlarına son verecek boğazlamışlardır. Buna rağmen bu zalimler bu firavunlar Allah’ın lanetine maruz kalmaktan, ordularıyla suya gömülmekten kurtulamamışlardır” dedi. Mısır halkını katleden darbecilerin aslında tüm islam âlemine karşı katliam yaptığını belirten Haksever; bu saldırının sadece Mısır’lı kardeşlerine değil, Siyonizm adına tüm islam ümmetine karşı yapıldığına vurgu yaptı.

Haksever, “Demokrasiyi hâkim kılma bahanesiyle her türlü işgali ve katliamı meşrulaştıran israil ve ABD’nin, halkların iradelerini çiğnemelerinin altındaki asıl sebep islam’a olan düşmanlıklarıdır. Bu katliam, başta israil olmak üzere, büyük Şeytan ABD’nin ve yerli işbirlikçilerinin islam’a olan kinlerinin neticesidir” diyerek, “Bizler Şeyh Saidlerin, Selahaddin-i Eyyubilerin torunları olan Erganili Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi’nin ve ihvan’ın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. ihvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Katliamda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden diliyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak