Advert

iddialarının arkasında

AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Yalçın Akdoğan'ın yalanladığı 2 bin genç dağa çıktı iddiasının arkasında olduğunu söyledi.

iddialarının arkasında
Bu içerik 3216 kez okundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensaroğlu, çözüm sürecinde 2 bin gencin dağa çıktığına ilişkin görüşlerini BugünTV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programında dile getirdi.

Ensaroğlu, "Benim açıklamalarım doğrudur. Kimin yalanladıysa kendince yalanlamıştır. Bize gelen, benim şahsıma gelip oğlum, kızım dağa gitti diyen bir sürü insan var bu süre içinde. Ben bunu emniyet birimlerine sormuşum. istihbarat birimlerinden de bunların dağa gittiğini öğrenmişim.

DAĞA ÇIKANLARIN SAYISI

Bu aileler BDP'ye gitmişler. BDP'ye giden ailelerin de daha sonra dönüp evet çocuk gitti dediler bana. Somut bunlar, tanığıyım ben, duymuş falan da değilim. Kafadan da uydurmadım bunları. Dağa giden var. Ama bu 2 bin midir yoksa bin 900 müdür bunların bir önemi yok. Ben bunları çözüm süreci zarar görsün diye söylemedim. Çözüm süreci tıkanacak demedim. Ben bunu söylerken çözüm süreci sağlıklı yürüyor. Örgüt eylemsizlik kararı almış. Öcalan'ın açıklaması üzerine örgüt silahlı dönemi bitirdiğini, siyaset yapacağını deklere etmiş, örgütün yetkilileri de buna uyacaklarını açıklamışlar. Ama bu güvensizlikten dolayı. Kırk yıldır süren şiddet çok ciddi güven bulanımı yaratmış. Örgüt geri çekiliyormuş gibi gösterip izlemektir. Bu güvensizliğin sürece zarar vereceğini anlatmak istedim." dedi.

iDDiALARIMIN ARKASINDAYIM

Açıklamaları üzerine tepki gelip gelmediğine de değinen Ensaroğlu, "Örgüt de tepki gösteriyor, bizimkiler de tepki gösteriyor. Bu tepkiler benim için önemli değil. Ben Diyarbakır'da ateşin içinde yaşıyorum. Sorunun çözümü için kafa yoruyorum. O yüzden doğru ne ise ben doğruyu söylemek zorundayım. Bunları kendi içimizde konuşuyoruz. Yalçın Akdoğan ile bu konuyu konuşmadım. Hala Diyarbakır'da PKK var. Sınırdan çekilmeler olmuyor, en uzak noktalardan oluyor." ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine