Advert

Vali Ezber Bozdu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Erganiç™yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Erdinç Yılmazç™dan bilgi aldı. Daha sonra BDPç™li Belediye Başkanı Fesih Yalçınç™ı makamında Ziyaret etti.

Vali Ezber Bozdu
Bu içerik 3278 kez okundu.
ilçe gezileri kapsamında Ergani'ye gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ergani'de BDP'li belediyeyi ziyaret eden Vali olarak ezber bozdu. Belediye sarayında BDP'li Belediye Başkanı Fesih Yalçın'ı makamında ziyaret eden Vali Kıraç, Başkan Yalçın'dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Kıraç'ın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Fesih Yalçın, ziyareti çözüm süreci adına olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
"FARKLILIKLARIMIZ ZENGiNLiĞiMiZDiR"
Ergani ilçesinde ziyaret gerçekleştiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, il Emniyet Müdürü Recep Güven, il Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, il Özel idaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.
Merkez ve köy muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, tarih boyunca insanlara cömert davranan Mezopotamya coğrafyasındaki farklılıkların en büyük zenginlik olduğunu ifade eden Vali Kıraç; "Gerek maddi gerekse manevi anlamda ülkemizin en değerli coğrafyası olan Mezopotamya, tarih boyunca insanoğluna cömert davranmıştır. Dolaysıyla biz bu coğrafyada suyumuzla, toprağımızla, insanımızla, bereketimizle, gönül zenginliğimizle; tüm bunların bize vermiş olduğu sorumluluk duygusuyla insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz maddi ve manevi anlamda çok güçlü bir bölgedeyiz. Bu güçle sahip olduğumuz değerlerle inşallah önemli işler yapacağız" dedi.
"KÖYLERDEKi ÖNCELiĞiMiZ SUDUR"
Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda köy muhtarlarının su ile ilgili talepleri üzerine yaptığı değerlendirmede köylerdeki önceliklerinin su olduğunu belirten Vali Kıraç: "Bereketin, bolluğun sembolü sudur. Susuz hayat olmaz. Bu nedenle köylerimizdeki önceliğimiz sudur. Bütün arazilerimizin sulanabilmesi için yürütülen çalışmalarda tüm köylerimizin desteğini bekliyoruz" dedi. Muhtarlarla yapılan toplantının ardından Hükümet Konağına geçerek Kaymakam Erdinç Yılmaz'dan yürütülen çalışmalar hakkında birifing alan Vali Kıraç, buradan Ergani Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Fesih Yalçın'ı ziyaret etti. Vali Mustafa Cahit Kıraç temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine