Advert

Diyarbakır Surları Köşkte Masaya Yatırılıyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 12 Ocak 2012 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Köşkünde "Diyarbakır Surları" konulu bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi.

Diyarbakır Surları Köşkte Masaya Yatırılıyor
Bu içerik 4620 kez okundu.

DiYARBAKIR - 2011 yılında Diyarbakır'da yapılan turizm altyapısı ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Surlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından himaye altına alınmasını değerlendirerek, bu kapsamda Valiliğimizin yürütülecek çalışmaları önemsediğini, çalışmaların yerelde izlenmesi ve takibini Valilik olarak en verimli şekilde yapılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Köşkünde Diyarbakır Surları Masaya Yatırılacak
Diyarbakır Surlarının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından himayeye alınmasının ardından 12 Ocak 2012 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Köşkünde "Diyarbakır Surları" konulu bir toplantı gerçekleştirilecektir. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa isen başkanlığında yapılacak toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dicle Aœniversitesi Rektörlüğü, GAP Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'nin üst düzey temsilcileri katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Köşkünde gerçekleştirilecek toplantıya Diyarbakır Valiliğini temsilen Vali Yardımcısı Mustafa Can katılacak. 12 Ocak'ta yapılacak toplantı öncesinde Vali Yardımcısı Mustafa Can başkanlığında Valilikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Aœniversitesi, il A–zel idaresi, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Rölöve Anıtlar Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü ve Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nün katılımıyla 12 Ocakta yapılacak toplantıda Surlar adına yapılacak sunum hakkında bilgi alış verişi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 30-31 Aralık 2010 tarihlerinde Diyarbakır'a bir takım temaslarda ve incelemelerde bulunmuş, içkale ve Diyarbakır Surlarının UNESCO Dünya Mirası listesine alınacağını söylemişti. (Osman içli - iLKHA)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var