Advert

BAŞBAKANç™A A–ĞRETMEN TAVSiYESi

Başbakan Recep Tayip Erdoğanç™ın ilkokul A–ğretmeni Ergün Sönmez, Başbakanç™a seslenerek öğretmen tavsiyesinde bulundu.

BAŞBAKANç™A A–ĞRETMEN TAVSiYESi
Bu içerik 3476 kez okundu.

Taksim Gezi Parkında başlayan olayların yurt geneline yayılarak toplumsal bir boyut kazanmasının ardından, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde zor günler geçirdiğini belirten AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ilkokul Öğretmeni Araştırmacı- Yazar Dr. Ergün Sönmez, Erdoğan’ın sert ve kırıcı üslubunun olayları bu noktaya getirdiğini ifade ederek, Başbakan’ın bu üslubundan vazgeçmesini istedi. Taksim Gezi Parkından başlayarak yurt genelinde süregelen olayları değerlendiren Ergün Sönmez, Gezi Parkı eylemlerini temelde muhalefete ve derin yapılara bağlamamak gerektiğini savundu.

“DAHA FAZLA DEMOKRASi”

            1962- 1964 yılları arasında yedek subay öğretmenlik yaptığı istanbul Kasımpaşa Piyale Paşa ilköğretim Okulunda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın öğretmenliğini yapan Ergün Sönmez, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Erdoğan’la 4. sınıftayken 9 yaşında tanıştı. Şuanda isviçre’de ikamet eden Araştırmacı- Yazar Dr. Ergün Sönmez, son dönemde Türkiye’de cereyan eden toplumsal olayların demokrasi adına büyük bir ayıp olduğunu ifade ederek Başbakan Erdoğan’ın demokrasiye daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguladı. Tatil için memleketi Ergani’ye gelen Ergün Sönmez, Türkiye’de yaşanan toplumsal olayların kaygı verici boyutta olduğunu belirterek Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Dr. Ergün Sönmez, Başbakan Erdoğan’ın iktidarda geçirdiği 10 yıldan bu yana uyguladığı sert üslubu ve politikaları nedeniyle Türkiye’nin demokratikleşmesinde kırılma meydana geldiğini; bu kırılmanın “Gezi Parkı” olaylarıyla patlak verdiğini söyledi. AK Parti hükümetinin Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde toplumsal barışı sağlayamadığını vurgulayan Sönmez, “Gezi Parkı olayları, gerek toplumsal gerekse bireysel hak ve özgürlükleri birtakım yasalarla kısıtlama girişimlerinin sonucudur. Bu eylemleri sadece CHP’ye, diğer muhalif guruplara ve derin yapılara bağlamamak gerekir. Sayın Başbakan bu süreçte yatıştırıcı değil, kızıştırıcı bir üslupla olayların bir halk hareketine dönüşmesine neden oldu. Başbakan’ın biran önce üslubunu yumuşatması ve toplumun her kesimini kucaklayacak yeni Anayasa ile demokrasiye geçmesi gerekmektedir” diye konuştu.

GiDiŞAT iYi DEĞiL

            Gezi Parkı olaylarına müdahale noktasında eylemcilere yapılan müdahalenin yönetimini eleştiren Ergün Sönmez, “Devletin kendi vatandaşına uyguladığı yöntem çok sert, Devletin tepesindeki Başbakan insanları “çapulcu” olarak niteliyor. 10 yıldan bu yana tek başına iktidar olan AK Parti hükümeti Türkiye’deki halkları kucaklayıcı, temel hak ve hürriyetleri teminat altına alan yeni ve sivil bir Anayasa ile ancak bu sıkıntıdan kurtulabilir. Aksi takdirde gidişat hiç de iyi değil. Türkiye’nin demokratikleşmesi, halkların özgürlüğü ve kendi optimal gücünde gelişmesi ancak Türkiye coğrafyasındaki Türklerle birlikte Kürt, Ermeni ve diğer halkların sözde değil, fiilen kimliklerinin, dillerinin ve kültürlerinin Anayasa güvencesiyle sağlanabilir. Türkiye, bu halkların meydana getirdiği halklar birliğinde özgürlüğe kavuşabilir. Bu durum sosyolojik bir gerçektir” dedi.

ERGÜN SÖNMEZ KiMDiR?

            1936 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğan Sönmez, Ergani ilkokulu, Ergani Ortaokulu, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesini bitirdi. 1958 yılında istanbul iktisat Fakültesine girdi ve okurken 1960 yılında istanbul Yüksek Gazetecilik Enstitüsü'nün sınavını kazanarak iki okulda birden okumaya başladı. 1962 -1964 yıllarında yedek subay öğretmen olarak Kasımpaşa Piyale Paşa ilköğretim Okulu'nda askerliğini yaptı. Bu okulda Başbakan Erdoğan’a 4. ve 5. sınıfta öğretmenlik yaptı. Şu anda isviçre’de yaşayan Emekli Öğretmen Ergün Sönmez’in araştırma ve inceleme türünde çeşitli kitapları bulunuyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak