Advert

Netice Olumlu

www.erganihaber.net tarafından gerçekleştirilen ve 10 günden bu yana süren, Ergani Belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz? Anketi sonuçlandı.

Netice Olumlu
Bu içerik 3889 kez okundu.
Ergani Belediyesinin ilçede yürüttüğü çalışmaları www.erganihaber.net sitesinin hazırladığı ankete katılarak değerlendiren vatandaşların verdikleri oyların sonuçları belirlendi. Ankete katılanların yaptığı oylama sonucunda, 6 bin 614 oyla katılımcıların yüzde 85'i belediye hizmetlerini yeterli bulurken, 509 oyla katılımcıların yüzde 7'si çalışmaları yetersiz buldu. Ankete katılanlardan 676 kişi ise yüzde 8'ile daha fazla çalışılmalı fikrini savundu. Düzenlenen anketten memnuniyet çıkarken, Belediye Başkanı Fesih Yalçın anket sonuçlarını değerlendirdi. 
Çıkan sonucun yürütülen çalışmalara bir teveccüh olduğunu belirten Başkan Yalçın, "ilçemiz ve halkımız için ne yapsak az; fakat öyle görünüyor ki, halkımız hizmetlerimizin farkında. Bu farkındalık bizleri kesinlikle rehavete sürüklemeyecek ve daha iyi hizmetler yapmak için bizleri kamçılamıştır" dedi. Belediye hizmetlerini yetersiz bulan vatandaşların düşüncelerine saygı duyduklarını belirten Başkan Yalçın, "Ergani yıllar boyunca hizmetten yoksun bırakıldı. Görev süremiz yettiğince, elimizden geldiğince sorunları bertaraf edebilmek için çalıştık, çabaladık. Sorunlar o kadar çok ki, kifayet edemediğimiz noktalar muhakkak olmuştur. Vatandaşlarımızın eksik ve aksak bulduğu noktaların üzerine eğilerek bu sorunları da çözmeye çalışarak vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak istiyoruz" dedi.  
DEĞiŞiM SÜRECEK
Göreve geldikleri tarihten buyana Ergani Belediyesinin büyük bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Türkiye'de işçi ve memuruna borcu olmayan birkaç belediye arasındayız. 1987 ile 1995 yılları arasında kalan KEY (Konut Edindirme Yardımı) ödemelerini bile yaptık. Belediyemiz bizim dönemimizde ekonomik anlamda eksiden artıya geçmiştir. Bu, büyük bir başarıdır" dedi. Başkan Yalçın, "28 Mart 2009 tarihi Ergani için bir dönüm noktasıdır. O tarihten bugüne, Ergani'de alt yapı ve üst yapı noktasında ciddi yatırımlar yaptık. Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz tüm projelerimiz, yıllardan beri hizmetten yoksun bırakılmış ilçemiz için örnek projelerdir" diye konuştu.
 "KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK"
2010 yılında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının 2013 yılında da süreceğini ifade eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Neredeyse kullanılamaz hale gelen ve vatandaşlarımız için eziyete dönüşen birçok cadde ve sokakta sil baştan çalışmalar yürüttük. Kısa sürede ilçe merkezinde büyük bir değişim gerçekleşti. Görev süremiz içinde ilçe merkezinde 350 bin metre kare parke taşı döşemesi, 12 mahalleyi kapsayan kanalizasyon döşemesi yaptık. Ergani'de geçmiş dönemlerde böyle bir çalışma olsaydı, buralara harcayacağımız enerjiyi Ergani'nin geleceği için daha güzel hizmetlere harcardık.  Halkımızdan bize güvenmesini ve destek vermesini istiyoruz. Halkımızın desteği olduğu sürece Allah'ın izniyle yapamayacağımız iş yoktur" dedi.
 "SEÇiM KAYGIMIZ YOK"
Hiçbir zaman seçim kaygısı gütmediklerinin altını çizen Başkan Yalçın, "Bir sonraki dönem ister ben, ister başka bir arkadaşım olsun hiç fark etmez; önemli olan teşkilatımızın seçtiği ve bu ilçeye demokratik temelde hizmet edecek birisinin göreve gelmesidir. Bu bakımdan gerek şahsım adına, gerekse partim adına hiçbir zaman seçim kaygısı yaşamadım. Ben bu halkın hizmetkârıyım. Her bir vatandaşımız bu memleketin belediye başkanıdır benim için. Bu anlamda herkes talebini, beklentisini ve eleştirisini bizimle paylaşabilmektedir" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak