Advert

Köyü Ateşe Verdiler: 2 A–lü

Ergani Yukarı Kuyulu köyünde iki aile arasında 2 bin liralık alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 2 kişi öldürülürken, yangın yerine dönen köyde kundaklanan 9 ev kül oldu.

Köyü Ateşe Verdiler: 2 A–lü
Bu içerik 3726 kez okundu.

 

Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyulu köyünde U. ve I. aileleri arasında 2 bin TL alacak verecek parası yüzünden çıkan silahlı kavgada 2 amca çocuğu öldürüldü.  Jandarma olayın kan davasına dönüşmemesi için I. ailesinden 75 kişiyi hayvanları ile birlikte Kobra tipi zırhlı araç ve kamyonlar ile tahliye ederek faciayı önledi. U. aile fertleri, I. ailesine ait içinde kimse olmayan 9 ev ve 2 traktörü kundakladı. Alevler yükselen köyde çıkan yangını söndürmek için Ergani ve Diyarbakır'dan itfaiye ekipleri takviye edildi. Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı bölgeye çok sayıda komando timi sevk etti. Köyü adeta ablukaya alan jandarma, firari cinayet zanlısı Davut I.'ın yakalanması için geniş çaplı çalışma yürütüyor.
FACiANIN EŞiĞiNDEN DÖNÜLDÜ
Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyulu Köyünde çiftçilik yapan Mehmet ve Kemal U.isimli amca çocukları geçen yıl inek sattıkları Davut I.'tan kalan 2 bin TL'yi tahsil etmek için önceki gece I.'ın evine gittiler. Çıkan tartışma sonrası Davut I. uzun namlulu silahla kapıda duran amca çocukları Mehmet(20) ve Kemal U. (45)'i taradı. I. olaydan sonra eşi ve çocuklarını alarak köyden kaçtı. Silah sesine koşan U. ailesi, yerde kanlar içinde yatan yaralı akrabalarını kendi araçları ile hastaneye kaldırdı. Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mehmet ve Kemal U. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. 
KÖYÜ ATEŞE VERDiLER
Yaşanan cinayet olayı sonrasında U.'ler gece yarısı Davut I.'a ait evi kundaklarken, köyde kalan 14 haneli U. aile fertlerinin 9 aile olan I. ailesine saldıracağı duyumunu alan Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı ekipleri olaya anında müdahale etti. Yakınlarını kaybeden U. aile fertleri cenazeyle uğraştığı sırada, Diyarbakır il Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay'ın talimatı ile çoğunluğu kadın ve çocuk 75 kişilik I. aile fertleri kobra tipi zırhlı askeri araçlar ile küçük ve büyük baş hayvanları ise sabahın erken saatlerinde kamyonlar ile tahliye edilerek olası bir facianın önüne geçildi. U. aile fertleri boş olan I.ailelerine ait 9 ev ve 2 traktörü ateşe verdi. Evler yanarak kül oldu. Diyarbakır'dan gelen itfaiyeler yangının diğer evlere sıçramasını önledi. Jandarma evleri ateşe veren 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Diyarbakır il Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay ve Ergani ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, köyün ileri gelenleri ile görüşerek olayları yatıştırdı.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı