Hür Dava Partisi Ergani ilçe Teşkilatı Ergani Haber Gazetesini ziyaret etti. ilçe Başkanı M.Emin Buran, parti yönetimiyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Genel Yayın Yönetmenimiz Esat Taştekin’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgede ve ilçede gelişen olayların aktarılmasında basına önemli görevler düştüğünü ifade eden Buran, “Basının önemi çok büyüktür. ilçemizdeki basın kuruluşlarını önemsiyoruz. Objektif ve doğru haber ilkesiyle hareket eden Ergani Haber’e çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.
KONGRE HAZIRLIKLARI
Ergani Haber’e gerçekleştirdikleri ziyarette parti çalışmalarına ilişkin bilgi aktaran ilçe Başkanı M.Emin Buran, siyasete iddialı bir giriş yaptıklarını belirterek, “Teşkilatlanma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda belli bir seviyeye geldikten sonra Mayıs ayında ilçemizde kongre sürecine gireceğiz. Akabinde il ve genel merkez kongrelerimizi tamamladıktan sonra yerel seçimler için çalışma yürüteceğiz” dedi.
DiCLE ÜNiVERSiTESiNDEKi ÖĞRENCi OLAYLARI
Son zamanlarda Dicle Üniversitesinden başlayarak yurdun çeşitli üniversitelerinde baş gösteren öğrenci olaylarını değerlendiren Hüda Par ilçe Başkanı M.Emin Buran, “Malumunuzca Diyarbakır’da kutlu doğum haftasında düzenlenmek istenen güzellik yarışmamsının ildeki inançlı, mütedeyyin kesimlerce tepkiyle karşılanmasının ardından bu yarışmanın iptal edilmesiyle başlayan süreçte, bazı olaylar patlak vermiştir. Söz konusu yarışmanın yapılacağı salonda Hazreti Peygamberle ilgili konferans yapılması durumu bazı karşıt görüş öğrencilerinin karşı koymaları sonucu çeşitli istenmeyen olaylar yaşanmıştır. ilk günden bu yana Hür Dava Partisi olarak bizler, gençlerimizi bu süreçte herhangi bir kışkırtmaya mahal vermeyecek şekilde itidalli olmaya çağırdık. Ancak ne yazık ki BDP cephesinden Milletvekilleri gençlere aynı itidal çağrısını yapmadıkları gibi bilakis kavga eden guruba destek olacaklarını belirttiler. Maalesef bu tür yaklaşımlar yarayı kaşımaktan başka bir işe yaramamaktadır. inanıyoruz ki, bu kavgalar gerek devlet içinde gerekse bazı siyasi oluşumlar içerisinde bulunan bazı derin güçlerce çözüm sürecini sabote etmek için çıkartılan bir karmaşadır. Bizler bölgedeki huzurun bozulmasını istemiyoruz. Yeniden 1990’lı yılların karanlığına dönülmesini istemiyoruz. Bazı kesimler Kürt gençlerini birbirlerine kırdırtmak istiyor. Bu kimsenin fayda göreceği bir durum değildir. Burada bizlere düşen, her iki siyasi tarafın da gençlerimize itidalli olması çağrısında bulunmasıdır. Yeniden altını çizerek söylüyorum ki, Hüda Par olarak bizler, gençlerimizin provokasyonlara kulak vermemelerini ve itidalli olmalarını istiyoruz. Kürt gençleri bu kirli oyuna gelmesinler” dedi.
KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
Kürt sorununun çözümünde devlet ile PKK arasında yaşanan müzakere sürecini de değerlendiren M.Emin Buran şunları söyledi: “Biz Hür Dava Patisi olarak Kürt sorunu ile PKK sorununun birbirinden ayrılmasını istiyoruz. PKK sorunu 30 yıllık sorundur; Kürt sorunu ise 90 yıllık bir sorundur. 90 yıldan bu yana Kürtlerin gerek sosyal gerekse kültürel tüm hakları gasp edilmiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bizim çocuklarımıza “varlığım Türk varlığına armağan olsun” sözleri söyletilmiştir. Bu ve bunun gibi birçok uygulama Kürtleri yok saymıştır. Bu, bir halkın sorunudur. Ancak PKK sorunu başka bir sorundur. Elbette ki, bu kanın durması için PKK ile çeşitli görüşmeler yapılabilir, adımlar atılabilir, biz Hür Dava Partisi olarak silahların susması noktasında gereken tüm desteği de veririz ancak; bize göre Kürt sorunu ayrı bir şekilde ele alınması gereken bir konudur. Kürt sorunun çözümünde muhatap olarak sadece PKK değil, toplumun tüm kesimleriyle diyalog halinde olunmalıdır. Ancak bu takdirde bölgeye bir toplumsal barış gelebilir. Yani şimdi PKK ile barışılsa bile, hakkı gasp edilen diğer mütedeyyin Kürtlerin hakları teslim edilmediği için bu sorun yine devam etmiş olur. Dolaysıyla Hüda Par olarak diyoruz ki, Devlet, BDP ve Abdullah Öcalan ile görüşsün, PKK sorunu çözülsün biz de bu konuda üzerimize düşeni yapalım; ancak, Kürt sorununun çözümünde sadece PKK ile değil, toplumun diğer kesimleri de muhatap alınsın” dedi.