Advert

UNESCO Heyeti Hilar Mağaraları gezdi

Diyarbakırç™ın tarihi surlarının UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için, UNESCOç™ya bu konuda danışmanlık yapan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyiç™nin üyeleri Erganiç™de Hilar Mağaralarını gezdi.

UNESCO Heyeti Hilar Mağaraları gezdi
Bu içerik 3572 kez okundu.

 

11-12 Nisan günlerinde Diyarbakır’ın tarihi surlarının UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için UNESCO’ya danışmanlık yapan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin üyeleri Diyarbakır’da düzenlenen toplantının ardından tarihi Hilar mağaralarını ziyaret etti.
 
Yöresel kıyafetli kadınlar karşıladı
Ergani Belediye Başkanı ve BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman’ın da aralarında bulunduğu heyet, Ergani’de bulunan tarihi Hilar Mağaraları’nda kadınların rengârenk giydiği yöresel elbiselerle karşılandı. Heyet, Ergani Belediyesi tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerin yer aldığı kokteylin ardından tarihi Mağaralar ziyaret edildi.
 
Mağaralar ve tarihi önemi
Burada kısa bir konuşma yapan Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Hilar Mağaralarına ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Ardından sözü alan Çayönü Kazısı ikinci Başkanı Aslı Erim Özdoğan, Tarihi mağaraların kültürel mirasa nasıl kazandırıldığına değinerek, Hilar mağaraların tarihi önemini anlattı. Hilar’da bol bol fotoğraf çeken heyet, mağaraları hayranlıkla gezerken BDP’li kadınlar ise heyette bulunan kadınlara işlemeli yazmalar hediye etti. Hilar mağaralarının ardından heyet, Ergani tarihi Çayönü’ye gezerek ziyaretlerini sonlandırdı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak